Městská policie radí a informuje

1. 5. 2015

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Z knihy událostí

 

14. března, 5:05

Strážníci si při kontrolní a hlídkové činnosti všímají počínání řidiče motorového vozidla Mazda, který nerespektuje svislé dopravní značení a projíždí opačně jednosměrnou ulicí Jiráskova. Jelikož řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku, strážníci jej zastavují a přistupují k jeho kontrole. Řidič není schopen ani po nezbytné součinnosti hodnověrně strážníkům prokázat svou totožnost a navíc je zjištěno, že řidičské oprávnění nikdy nevlastnil, jelikož teprve absolvuje výcvik v autoškole. Tímto se dopouští dalšího přestupkového jednání. Řidič je předveden na Policii ČR, kde je ověřena jeho totožnost a dále je mu zakázána další jízda s vozidlem. Jeho přestupkové jednání strážníci oznamují příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

 

 

17. března, 10:38

Strážníci jsou požádáni Policií ČR o naléhavou součinnost ve věci ohrožení života. Na adrese v Říčanech oznamuje žena uzamčení své dcery v domě, oznamovatelku jako svou matku nechce vpustit dovnitř do domu, telefon nezvedá. Matka má důvodnou obavu o její psychický a zdravotní stav. Strážníci po příjezdu na místo zjišťují, že oznámení se zakládá na pravdě. Na pozemku nacházejí oznamovatelku ve špatném psychickém stavu. Po prvotním šetření oznamovatelka jako matka své dcery vyslovuje obavu, že dcera spolykala větší množství blíže neurčených prášků. Je nutné bezodkladně vstoupit do domu a dceru oznamovatelky nalézt. Při prohlídce vnějšku domu, tak aby mohli, strážníci bez většího poškození do domu vstoupit se podaří zahlédnout dceru oznamovatelky v jednom z oken domu a navázat sní tak kontakt. Dcera reaguje zpomaleně a dezorientovaně. Na místo je přivolána Zdravotnická záchranná služba a Hasičský záchranný sbor, jelikož do domu se strážníkům nedaří vstoupit. Do řešení události vstupuje i soused, který zapůjčuje strážníkům žebřík, tak aby mohl být proveden vstup do domu střechou a to vikýřem, který byl jako jediný otevřený. Před vstupem strážníků do domu na místo přijíždí Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba. Vstup do domu tak provádějí hasiči a to právě otevřeným vikýřem. Zanedlouho se odemykají vstupní dveře a v patře domu je nalezena dcera oznamovatelky, dopis na rozloučenou a větší množství prázdných blistrů od léků různých druhů. Záchranáři a strážníci snášejí dceru oznamovatelky do přistaveného sanitního vozu a následně dochází k jejímu převozu do nemocničního zařízení k ošetření.

 

 

20. března, 23:40

Policie ČR žádá o součinnost při řešení oznámení v ulici Čapkova, kde dochází k narušování veřejného pořádku skupinkou osob. Strážníci celou událost prověřují. Na místě však zjišťují, že se zde již nikdo nenachází, ale v místě jsou převráceny kontejnery na odpad a rozházeny odpadky. Strážníci po skupince pátrají a nacházejí ji v ulici Bezručova. K řešení události se připojuje i hlídka Policie ČR. Strážníci a policisté řeší přestupkové jednání všech osob ve skupince a nakonec i dochází ke zpětnému úklidu nepořádku.

 

1. dubna, 18:41

Všímavá žena oznamuje městské policii nalomený strom v ulici Kamenická. Hlídka strážníků na místě zjišťuje, že se jedná o vrbu, jejíž kmen pravděpodobně vlivem klimatických podmínek a silného větru nevydržel, prasknul a opřel se o druhý strom. Vrba je nebezpečně nakloněna nad panelovou cestu, která je chodci využívána pro příchod k vlakové zastávce. Na místo je tak prostřednictvím Hasičského záchranného sboru povolána Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Říčany, která provedla odstranění nebezpečně nakloněné vrby.

 

                     Jindřich Joch

 zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena