Městská policie radí a informuje

3. 7. 2015

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Problematika pravidelného čištění komunikací ve městě

Touto cestou bychom chtěli upozornit všechny řidiče a majitele motorových vozidel, na pravidelné blokové čištění komunikací, které probíhá dle harmonogramu v předem stanovených lokalitách města. Čištění komunikací stojí město nemalé finanční prostředky a řidiči, kteří nerespektují umístěné přenosné dopravní značení, které zakazuje zastavení v lokalitě, znesnadňují řádné provedení úklidu. Městská policie je tak nucena provádět neúplné odtahy těchto vozidel kdy je vozidlo nadzvednuto odtahovou službou, poté dojde k úklidu komunikace pod tímto vozidlem a následně je vozidlo vráceno zpět na místo. Strážníci přestupkové jednání na místě řeší a pokud není řidič vozidla na místě přítomen, umístí na vozidlo Výzvu pro osobu podezřelou ze spáchání přestupku. Přestupkové jednání řidiče lze vyřešit uložením blokové pokuty až do výše 2000,- korun, pokud se tedy na výzvu strážníků dostaví. Pokud tak neučiní, je přestupkové jednání oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Dále musí řidič nebo majitel vozidla počítat s uhrazením provedeného neúplného odtahu firmě, která odtahy provádí. Cena neúplného odtahu je stanovena nařízením města Říčany a to v částce 780,- korun. Řidiči, ale především majitelé motorových vozidel v daných lokalitách by si měli uvědomit, že čištění komunikací slouží ke zlepšení životních podmínek všech obyvatel a dopravní omezení v místě čištění trvá pouze nezbytně nutnou dobu. Není proto lepší přeparkovat své vozidlo na tuto dobu jinam ?

 

Preventivní činnost městské policie

Podobně jako v předchozích letech i tento rok připravila Městská policie Říčany, ale i jiné organizace a spolky několik preventivně kulturních akcí určených zejména rodinám, ale především dětem. Každý se mohl formou zábavy seznámit s činností městské policie, s dopravně preventivními projekty, nebo některými složkami integrovaného záchranného systému. Dětský den města Říčany, Dětský den na Pacově, Den bez úrazů strávený na dopravním hřišti ale i další akce, které slouží především prevenci. Přejeme dětem, poklidné prožití letních prázdnin, plno nových zážitků a všem občanům krásné léto.

 

                                                                                                      Jindřich Joch

                                                                                zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena