Městská policie radí a informuje

30. 10. 2015

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Parkování v lokalitě vlakové zastávky ČD

Vlaková zastávka Říčany a parkování v jejím nejbližším okolí. Účelem tohoto příspěvku není otevření debaty o problematice parkování motorových vozidel v této lokalitě. Jistě by se našlo hodně možností a požadavků, jak toto řešit. Chceme tímto způsobem upozornit a požádat všechny řidiče motorových vozidel o vzájemnou spolupráci při parkování vozidel v této lokalitě. V poslední době se však situace v místě stále více zhoršuje. Doslova by se dalo napsat, že někteří řidiči své vozidlo zaparkují klidně uprostřed komunikace a ostatní ať si poradí. Ponechání dostatečného průjezdu, neumožnění vycouvání ostatních řidičů z řady stojících vozidel, minimální rozestupy ale i jiné, to vše zhoršuje parkování v této lokalitě všem řidičům. Výjimkou nejsou ani případy, kdy řidič se svým vozidlem čeká na místě několik hodin na toho druhého, který neponechal dostatek místa pro vycouvání, lépe napsáno spíše pro vymanévrování vozidla z řady vozidel. Prosíme řidiče, kteří parkují v této lokalitě, o ohleduplnost vůči ostatním účastníkům silničního provozu.

                                

 

Kontrolní akce

Dne 9. 10. 2015 od 19:00 hodin proběhla na území města Říčany preventivně bezpečnostní akce  organizovaná Obvodním oddělením Police ČR v Říčanech. Cílem akce byla kontrola zábavních podniků v ulici Černokostelecká. Bezpečnostní akce se účastnila jak Policie ČR, tak i Městská policie Říčany, Hasičský záchranný sbor ČR, Celní správa ČR, Orgán sociálně-právní ochrany dětí při Městském úřadu Říčany a zástupce bezpečnostní komise města Říčany. Byla provedena kontrola provozoven Disco Ballagio, Restaurace Sport a non-stop heren se zaměřením na podávání alkoholu mladistvým osobám. Celkem bylo zjištěno 11 mladistvých osob pod vlivem alkoholu. Tyto mladistvé osoby byly převáženy na Policii ČR k provedení dalších opatření. Hasičský záchranný sbor a Celní správa ČR zjistili při kontrolách výše uvedených provozoven pouze drobné závady. Akce Policie ČR tímto nekončila, hlídky policie do rána pokračovaly v dopravně bezpečnostní akci se zaměřením na kontrolu projíždějících vozidel. Hlídky Městské policie rovněž pokračovaly v další činnosti formou zvýšeného počtu pěších hlídek v ulicích se zaměřením na veřejný pořádek a bezpečnost v ulicích.  

 

Kontejnery na elektroodpad a vytříděný textil

Někteří sociálně slabší spoluobčané s vidinou snadného zisku neváhají riskovat svůj život. Upozorňujeme, že kontejnery mají speciální komoru ve vhazovacím mechanismu, jejímž posláním je bránit krádežím odložených věcí. Již několik lidí bylo přesvědčeno, že tento systém dokážou překonat. Ukázalo se ale, že to v lepším případě končí použitím vyprošťovacího zařízení hasičů a zásahem záchranářů, v tom horším zasahuje nejenom služba záchranná, ale i ta pohřební. Takové případy se dějí i u nás v Říčanech, proto prosíme všechny všímavé spoluobčany, pokud zaregistrují osobu protahující se otvorem do některého z kontejnerů, ať nás neprodleně kontaktují. Hlídka strážníků kontejner a osobu prověří a to zejména z důvodu ochrany zdraví a života osoby.

                                                                                              Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena