Městská policie radí a informuje

27. 11. 2015

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Z knihy událostí

 

17. října, 21.55

Při kontrolní a hlídkové činnosti v ulici Černokostelecká si strážníci všímají vozidla Mercedes, které není opatřeno registračními značkami a navíc je ponecháno v místě, kde je dopravním značením zakázáno zastavení. Strážníci v místě nějaký čas vyčkávají na řidiče vozidla. Ten se zanedlouho dostavuje, avšak z hlídky strážníků si nic nedělá. V klidu nasedá do vozidla, startuje jej a rychle bez rozsvícených potkávacích světel odjíždí pryč a to dokonce opačně ulicí Riegrova. Strážníci se jej pokouší zastavit. Výzev k zastavení řidič nedbá a před hlídkou městské policie ujíždí ulicí Bezručova a to opět i částí, která je jednosměrná. Nakonec svůj záměr ujet vzdává. Následně bylo zjištěno, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a navíc je pod vlivem alkoholu. Celou událost si tak na místě převzala k dořešení Policie ČR.

 

24. října, 00.25

Policie ČR žádá o součinnost při řešení naléhavého oznámení, kdy agresivní pacient napadá zdravotnický personál a demoluje zařízení pokoje v Nemocnici Říčany. Strážníci jsou na místě do tří minut a zjišťují, že zdravotnický personál vší silou drží agresivního pacienta za dveřmi pokoje. Při pohledu oknem do místnosti je zjištěno, že vybavení pokoje je zdemolováno, na podlaze ale i jiných částech pokoje se nachází krev a uprostřed místnosti stojí pacient, který je vyzbrojen desinfekčním sprejem, který je nebezpečný pro oči, kdy hrozí oslepnutí. Dále je zjištěno, že před příjezdem strážníků se pokusil několik zdravotnických přístrojů prohodit oknem směrem ven do místnosti pro zdravotnický personál. Když pacient zahlédl strážníky, okamžitě po nich hodil jedním z přístrojů. Tentokrát se mu podařilo zmíněné okno rozbít a přístroj oknem prohodit. Přístroj proletěl kolem osob a to doslova jen taktak, aniž by došlo ke zranění hozeným přístrojem, nebo letícími střepy z okna. Jelikož zákrok nesnesl odkladu, byl pacient za použití donucovacích prostředků strážníky zpacifikován. Na místo se vzápětí dostavila i hlídka Policie ČR, která zákrok pomohla úspěšně dokončit. Pacient byl přemístěn zpět na lůžko a následně mu bylo poskytnuto lékařské ošetření.  

 

31. října, 18.14

Na zemi ležící ženu, u níž se nachází kočárek a dítě, takové to oznámení strážníci prověřují společně s hlídkou Policie ČR v ulici Edvarda Beneše. Hlídka Policie ČR opravdu ženu nachází a zjišťuje, že žena je zraněna v obličeji a při sobě má malé dítě v kočárku. Na místo je přivolána zdravotnická záchranná služba k ošetření ženy a následnému vyšetření dítěte. Dítě je naštěstí pouze prochladlé. Žena komunikuje nesouvisle a na dotazy policistů a strážníků reaguje podrážděně. Ke svému chování má důvod, jelikož následnou orientační dechovou zkouškou je u ní zjištěna přítomnost alkoholu ve výši 2,38 promile. Žena i s malým dítětem je převezena na služebnu Policie ČR, kde je celá událost dořešena. O události je vyrozuměn i příslušný odbor sociální péče a ochrany dítěte.

 

 

31. října, 19.55

Na základě žádosti Policie ČR strážníci prověřují oznámení o řidiči vozidla Škoda, který se nachází v ulici Černokostelecká a řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Strážníci vozidlo ani řidiče v místě nenacházejí, ale následně při kontrolní a hlídkové činnosti v lokalitě Masarykova náměstí si vozidla odpovídajícího typu a registrační značky všímají. Řidič vozidla je zastaven. Je u něj provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem ve výši 2,07 promile. Jelikož je řidič podezřelý ze spáchání trestného činu, je strážníky omezen na osobní svobodě a na místě předán Policii ČR k provedení dalších úkonů.

5. listopadu, 14.29

Hned ve dvou případech museli zasahovat strážníci a policisté, a to při událostech, kdy byly ženy a dívky obtěžovány neznámým mužem. Ten před nimi odhaloval své intimní partie. První případ se odehrál na vlakové zastávce ČD a druhý na Masarykově náměstí. Pachatel vždy po svém činu z místa velmi rychle utekl. Ve věci dále šetří Policie ČR a to i za pomoci záznamů z městského kamerového systému.

11. listopadu, 08.11

Městské policii oznamuje všímavý pracovník čerpací stanice LPG v ulici Černokostelecká muže, který se pokouší u nedalekého prodejního stánku o sebevraždu. Hlídka městské policie spěchá na místo a o události je vyrozuměna i Policie ČR. Hlídka strážníků na místě zjišťuje muže, který se nožem pořezal na předloktí. Zraněnému muži je pracovníkem LPG a strážníky poskytnuta první pomoc a na místo je přivolána zdravotnická záchranná služba. Zraněný muž je následně převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocničního zařízení k odbornému ošetření a provedení dalších vyšetření. Celou událost si na místě od strážníků přebírá Policie ČR k dalšímu šetření.

 

                                                                                               Jindřich Joch

                                                                       zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Městská policie Říčany přeje čtenářům Říčanského kurýra šťastné a veselé Vánoce a klidné prožití svátků.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena