Městská policie radí a informuje

31. 12. 2015

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Z knihy událostí

 

16. listopadu, 19:48

Strážníci přijímají telefonickou žádost o součinnost od Policie ČR o prověření podnapilé osoby, která se nachází v prodejně obchodního řetězce v ulici Černokostelecká. Po příjezdu na místo bylo strážníky zjištěno, že osobou došlo ke krádeži alkoholického nápoje, který na prodejní ploše rovnou zkonzumoval a s placením si hlavu nelámal. Tento přístup se však dotyčnému nevyplatil, jelikož se svým jednáním dopustil přestupkového jednání a navíc se opil do takové míry, že na místo musela být přivolána zdravotnická záchranná služba k jeho ošetření. Strážníci následně dořešili přestupkové jednání a způsobenou škodu uhradila partnerka „konzumenta“.

 

23. listopadu, 08:45

Policie ČR žádá strážníky o součinnost zdravotnické záchranné službě. Mladý muž pod vlivem drog svým chováním bezprostředně ohrožuje svou matku, které nebezpečně vyhrožuje fyzickou likvidací a poškozuje zařízení domu. Záchranářům se do příjezdu strážníků daří mladého muže uklidnit a přesvědčit, že potřebuje odborné ošetření. Ten pak sám dobrovolně nastupuje do vozidla záchranné služby a je převezen do specializovaného zařízení v Praze.

 

26. listopadu, 18:20

Na základě telefonické žádosti Policie ČR zajišťují strážníci místo dopravní nehody na křižovatce ulic Štefánikova a Rýdlova. Zde došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, kdy pravděpodobný viník nehody z místa utekl a je po něm vyhlášeno pátrání. Po hodině a půl se k místu nehody dostavil muž, který strážníkům sděluje, že je viníkem nehody. Strážníci provádějí u muže prvotní úkony, kterými je zjištěno, že dotyčný má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel a orientační dechová zkouška prokazuje přítomnost alkoholu ve výši 2,08 promile. Na toto zjištění muž strážníkům uvádí, že alkohol byl popíjen až po spáchání dopravní nehody. O zjištěných skutečnostech je strážníky vyrozuměna Policie ČR, která si viníka nehody na místě přebírá k provedení dalších opatření a úkonů. 

 

 

2. prosince, 10:58

Krátce před jedenáctou hodinou byla strážníky přijata telefonická žádost Policie ČR o součinnost ostatním složkám IZS a to v křižovatce ulic Říčanská a Březinova. Zde probíhá zásah Hasičského záchranného sboru a Sboru dobrovolných hasičů města Říčany při požáru traktoru. Strážníci po příjezdu na místo zajišťovali usměrňování dopravy ostatních vozidel, tak, aby nedošlo k ohrožení zasahujících hasičů projíždějícími vozidly. Po ukončení zásahu hasičů došlo k plnému obnovení provozu v obou směrech.

 

3. prosince, 16:10

Strážníci přijímají telefonické oznámení o tom, že v ulici Olivova došlo k poškození zabezpečení vlakového přejezdu. Po příjezdu na místo je zjištěno, že řidič nákladního vozidla pravděpodobně nerespektoval výstražná červená světla zabezpečovací zařízení přejezdu a i tak vjel se svým vozidlem na přejezd. V tuto chvíli však došlo ke spuštění závor. Řidič alespoň duchaplně zareagoval, na přejezdu nezastavil a spouštějící závoru projel. Došlo tak k poškození jedné ze čtyř závor. Vlakový přejezd musel být pro ostatní vozidla z bezpečnostních důvodů uzavřen, kdy toto strážníci provedli společně s hlídkou Policie ČR.

 

7. prosince, 21:10

Městská policie je vyrozuměna Policií ČR o dopravní nehodě osobního vozidla v ulici Říčanská a to nedaleko kruhového objezdu u říčanského hřbitova. Zároveň jsou strážníci požádáni o přesun společně s policisty k místu nehody. Po příjezdu na místo je zjištěno, že se zde nachází Hasičský záchranný sbor ČR a Zdravotnická záchranná služba, která již provádí ošetření osob. Na místě je usměrňován provoz ostatních vozidel a to kyvadlově. Policií ČR jsou šetřeny příčiny nehody. Znečištění komunikace po nehodě vozidla odstraňují hasiči. V dané chvíli, je však nejsložitější částí nehody samotné vyproštění vozidla odtahovou službou, jelikož se jedná o terénní vozidlo, které je po nehodě navíc přetočeno na střeše a špatně přístupné. Při zásahu odtahové služby je nutné uzavření celé šíře komunikace a zastavení obou směrů pro veškerý provoz. Po vyproštění vozidla a následném opětovném úklidu komunikace hasiči, došlo k úplnému obnovení provozu všech vozidel.

 

13. prosince, 04:35

Strážníci si při kontrolní a hlídkové činnosti v ulici K Podjezdu všímají osobního vozidla Audi, o kterém má z předchozí činnosti informaci, že řidič, který vozidlo řídí je pod vlivem alkoholu. Dochází tak ke kontrole řidiče a vozidla. Řidič vozidla není schopen předložit doklady potřebné k jeho řízení, jelikož má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2017. Provedená orientační dechová zkouška je s pozitivním výsledkem. Na místo strážníci přivolávají hlídku Policie ČR. Dalším šetřením vyplývá najevo, že dotyčný je i pod vlivem drog. Celou událost si na místě přebírá hlídka Policie ČR k dořešení.

 

         Jindřich Joch

                                                                       zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena