Městská policie radí a informuje

1. 7. 2016

Městská policie Říčany Komenského nám. 1619/3, 251 01 Říčany e-mail: mestska.policie@ricany.cz Tel. 323 618 150 Mob. 725 022 765

Z knihy událostí

24. května, 16:50

Rozmary počínajícího letního počasí se nevyhnuly ani našemu městu. Vlivem silné bouřky s přívalovým deštěm a velkou nadílkou krup došlo například k ucpání povrchové kanalizace v ulici Pod Lihovarem u kruhového objezdu. Z tohoto důvodu se zde vytvořila doslova laguna a komunikace se stala nesjízdnou. Strážníci na místě usměrňují provoz vozidel a na místo přivolávají Hasičský záchranný sbor, kdy na místo je pro jejich vytížení vyslána jednotka sboru dobrovolných hasičů našeho města. Následně došlo k vyčištění kanalizace a odtoku nashromážděné vody a krup a tím k plnému obnovení provozu na komunikaci.

 

27. května, 23:00

Pozorný občan oznamuje strážníkům narušování veřejného pořádku na Masarykově náměstí několika osobami. Po příjezdu hlídky strážníků na místo události je zjištěno, že se zde nacházejí tři osoby, které strážníci pro jiné jednání již téhož večera řešili v parku A. Švehly, kde porušovali obecně závaznou vyhlášku města. V tomto případě je zjištěno, že trojice rozbíjela lahve od alkoholu o dláždění náměstí, čímž se dopustila přestupkového jednání. Strážníci na místě vše řeší, avšak z hlediska taktiky zákroku a uklidnění situace musí být na místo přivolána i hlídka Policie ČR, jelikož se v průběhu řešení přestupkového jednání dostavily na místo další osoby, které se do projednávání přestupku neustále vměšují. Po uklidnění situace bylo vše vyřešeno úklidem místa a uložením pokuty.

 

5. června, 04:00

V ulici Riegrova kontaktuje hlídku strážníků skupinka mužů, která uvádí, že byla bezdůvodně fyzicky napadena, kdy jeden z nich utrpěl mnohačetné řezné rány dolní končetiny v oblasti lýtka. Šetřením se strážníkům zanedlouho daří zjistit dva podezřelé útočníky cizí státní příslušnosti. Konflikt nepopírají, avšak uvádějí, že došlo pouze k fyzickému útoku, a to na jiném místě než uvádí skupinka poškozených mužů s tím, že konflikt vyprovokovala právě skupinka poškozených mužů a nikoliv domnělí dva útočníci. Jelikož nebylo možné věc na místě dořešit, a to i z důvodu toho, že všechny osoby byly zjevně pod vlivem alkoholu do takové míry, že nebylo možné provádět další úkony, je ve věci dále šetřeno.

 

11. června, 03:01

Při kontrole vlakové zastávky si strážníci všímají muže pod vlivem alkoholu, který stojí na nástupišti. Muž přímo před zraky strážníků znečistí prostor nástupiště a na něm stojící veřejně prospěšné zařízení. Za asistence strážníků probíhá úklid a následné uložení pokuty za toto jednání.

 

12. června, 02:10

Strážníci si při kontrolní hlídkové činnosti v ulici Černokostelecká všímají mladíka, který se blíží ke strážníkům, mává rukama, gestikuluje a hlasitě křičí. Strážníci jej upozorňují na nutnost dodržování nočního klidu. Mladík jen sděluje, že jej to nezajímá, že si může dělat, co chce a ve svém jednání dále pokračuje. Strážníci tedy přistupují k řešení přestupku, kterého se mladík dopouští, a vyzývají jej k prokázání totožnosti. Na to mladík argumentuje svými právy, avšak zapomíná i na své povinnosti. Prokázat svou totožnost nechce, proto je ze strany strážníků přistoupeno k jeho předvedení na Policii ČR. Mladík se strážníky nespolupracuje a jeho předvedení se neobejde bez použití donucovacích prostředků. Po předvedení na Policii ČR nakonec mladík předkládá ke kontrole doklad totožnosti a jeho přestupkové jednání je vyřešeno uložením pokuty.

Jindřich Joch,

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena