Městská policie radí a informuje

18. 2. 2014

Z knihy událostí

15. ledna, 20.20

 

Strážníci nalezli odcizené vozidlo. Při hlídkové činnosti si strážníci všímají v ulici Plynární osobního automobilu na němž jsou umístěny vpředu a vzadu rozdílné registrační značky, navíc obě se známkami technické kontroly a měření emisí. Šetřením a vzájemnou spoluprácí s Policií ČR bylo zjištěno, že vozidlo bylo oprávněnému majiteli odcizeno.

 

 

22. ledna, 17.35

 

Drobná krádež zboží se muži nevyplatila. Na základě telefonického oznámení od bezpečnostní služby vyjíždí hlídka strážníků řešit drobnou krádež zboží do obchodního řetězce v ulici Pod Lihovarem. Zde se nachází muž, který odcizil zboží, a to v hodnotě 16 Kč, načež byl pozorným pracovníkem bezpečnostní služby při krádeži chycen. Muž strážníkům svůj čin nezapírá. Následnou kontrolou osoby však strážníci zjišťují, že muž se dopouští trestného činu, jelikož v minulosti byl již za krádeže pravomocně v posledních třech letech odsouzen. Strážníci jej proto omezují na osobní svobodě a předávají Policii ČR k provedení dalších úkonů.

 

 

22. ledna, 18.28

 

Všímavá žena oznamuje strážníkům muže, který sedí na chodníku v ulici Široká a zřejmě je mu špatně. Na místo vyráží strážníci, policisté i zdravotnická záchranná služba. Po příjezdu na místo je zjištěno, že se jedná o muže, který je z místní znalosti strážníkům znám jako osoba agresivní a závadová. Navíc muž v přítomnosti strážníků a policistů projevuje známky sebevražedných sklonů. Po vyšetření, které na místě lékař provedl, je rozhodnuto o převozu muže do psychiatrické nemocnice v Praze.

 

 

27. ledna, 08.16

 

Hlídka městské policie prověřuje telefonické oznámení recepční hostelu, který se nachází v ulici Uhelná. Zde se nachází klient, který za ubytování odmítá zaplatit. Po příjezdu strážníků na místo se muž polské národnosti prokazuje pouze fotokopií osobního dokladu. Následným prověřováním je zjištěno, že po osobě muže je vyhlášeno pátrání Policií ČR. Strážníci muže předvádějí na Policii ČR a předávají jej k provedení dalších opatření. 

 

 

30. ledna, 11.12

 

Při kontrolní a hlídkové činnosti se strážníci stali svědky dopravní nehody. V ulici Mánesova v prostoru před volnočasovým centrem řidič autobusu nacouval do dopravního značení, které poškodil. Jelikož se jednalo o autobus, řidič toto zřejmě nezaregistroval a pokračoval dále v jízdě. Strážníci jej zastavují a sdělují mu, že při couvání došlo k poškození dopravního značení. Na místo byla přivolána Policie ČR skupina dopravních nehod, která si věc na místě převzala k dořešení.  

 

 

5. února, 21.38

 

Pouze dvacet pět minut trvalo strážníkům nalezení dvou pohřešovaných chlapců. Městská policie byla požádána o součinnost Policií ČR při pátrání po dvou chlapcích, kteří odešli z domova neznámo kam a nezanechali o sobě žádnou zprávu. Po chlapcích bylo Policií ČR vyhlášeno pátrání, do kterého se zapojili i strážníci městské policie. Hlídka strážníků proto vykonávala svou hlídkovou činnost se zaměřením na nalezení těchto chlapců. Ve 22.03 hodin v ulici 17. listopadu si strážníci všímají dvou chlapců, kteří zde sedí v prostoru autobusové zastávky. Jejich oděv se shoduje s popisem dle vyhlášeného pátrání a navíc po spatření služebního vozidla městské policie spěšným krokem odcházejí do ulice Havlíčkova. Oba dva chlapce strážníci dostihli a zjišťují, že se nemýlili. Neprodleně je vyrozuměna Policie ČR s tím, že chlapci byli nalezeni, jsou v pořádku a budou strážníky převezeni na Policii ČR.

 

      Jindřich Joch

      zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena