Městská policie radí a informuje

2. 5. 2014

Prevence, předcházení úrazům a bezpečnost na silnici, to je časté téma, které s dětmi strážníci v rámci různých přednášek probírají. Vyzkoušet si ale výzbroj a výstroj strážníků, to je pro děti největším zážitkem. Dne 26. března se strážníci setkali s dětmi z Mateřské školky Říčánek, kde si děti výzbroj a výstroj mohly osobně vyzkoušet. Největším lákadlem však bylo služební vozidlo městské policie, které prošlo z pohledu dětí opravdu důkladnou prohlídkou. Následně 4. dubna jsme na služebně městské policie přivítali skupinu dětí z detektivní kanceláře komisaře Vrťapky a to v rámci Noci s Andersenem. Mnohokrát děkujeme všem dětem za jejich účast, aktivitu a někdy až překvapující otázky.

 

 

 

 

 

Z knihy událostí

 

20. února, 13.20

 

Městskou policií je přijato telefonické oznámení o závadě ve sjízdnosti komunikace v ulici Rooseveltova u kruhové křižovatky s ulicí Říčanská. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že v místě je vozovka pokryta neznámou ropnou látkou v délce asi sto metrů a šířce jednoho jízdního pruhu. Na místo následně dorazil i Hasičský záchranný sbor. Po provedení šetření byla k místu události vyžádána další jednotka hasičů k odstranění ropné látky z povrchu vozovky. Strážníci po dobu zásahu Hasičského záchranného sboru v místě usměrňovali provoz ostatních vozidel. K místu události byla přivolána i Správa a údržba silnic Středočeského kraje. Pracovníci Správy a údržby následně zajistili úklid vozovky po provedení zásahu hasičů a v místě umístili přenosné dopravní značení upozorňující řidiče motorových vozidel na vzniklou situaci.

 

 

 

4. dubna, 22.40

 

Pracovníci bezpečnostní agentury působící v ulici Černokostelecká v rámci zajištění veřejného pořádku v souvislosti s provozem zábavních podniků a diskoték, hlásí operátorovi kamerového systému městské policie muže, který procházel ulicí Černokostelecká nedaleko restaurace Sport, kdy tento muž nenadále při chůzi upadl na zem. Dle pokynů operátora kamerového systému jsou pracovníci bezpečnostní agentury instruováni k poskytnutí první pomoci. Je zjištěno, že muž je v bezvědomí, ale životní funkce jsou zachovány. Vlivem pádu si způsobil krvácivé zranění v oblasti hlavy. Operátor kamerového systému k místu okamžitě přivolává Zdravotnickou záchrannou službu a následně i autohlídku strážníků. Muž se již v přítomnosti strážníků před příjezdem Zdravotnické záchranné služby probral z bezvědomí. Po příjezdu záchranářů však začal být muž agresivní a odmítal jakékoliv ošetření. Strážníci jej několikrát museli upozorňovat na vhodnost jeho chování vůči posádce záchranářů. Následně po provedení vyšetření bylo rozhodnuto o převozu muže do nemocničního zařízení v Praze a to v doprovodu hlídky Policie ČR z důvodu jeho přetrvávajícího agresivního chování.

 

 

5. dubna, 22.24

 

Strážníci prověřují oznámení o rušení nočního klidu v ulici Šrámkova. Dle sdělení oznamovatele zde hlasitě hraje hudba. Hlídka městské policie na místě zjišťuje, že z posledního nadzemního patra činžovního domu je slyšet ven na ulici velmi hlasitá reprodukovaná hudba. Strážníci proto kontaktovali muže v příslušné bytové jednotce, ze které hlasitá hudba vycházela, a upozornili jej na rušení nočního klidu. Dále strážníci vyzvali ke ztlumení hudby tak, aby došlo k obnovení vzájemného občanského soužití. Dále byl muž upozorněn na možné právní důsledky při rušení nočního klidu. Vzájemnou dohodou byla hudba ztišena a strážníci místo opustili. Během následujících deseti minut bylo přijato opětovné telefonické oznámení od dalšího oznamovatele ve stejné věci. Strážníci v místě provedli šetření, kdy zjistili svědky opakovaného rušení nočního klidu a následně opětovně kontaktovali muže, který se rušení nočního klidu dopouštěl. Strážníci jej poučili o spáchaném přestupkovém jednání, kdy opakovaně i po předchozím upozornění dochází ze strany muže k rušení nočního klidu a narušování občanského soužití. Muž toto odmítl a s přestupkovým jednáním nesouhlasil se slovy, že nikoho v domě neobtěžuje. Jelikož nebylo možné přestupkové jednání na místě dořešit, byla celá událost strážníky oznámena příslušnému správnímu orgánu, do jehož kompetence projednání patří.

 

 

 

 

       Jindřich Joch

                                                                  zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena