Městská policie Říčany

28. 12. 2018

Městská policie radí a informuje

 

Z knihy událostí

7. prosince, 11.57  

Městská policie obdržela žádost o záznam městského kamerové dohlížecího systému pro Policii ČR, která šetří poškození cizí věci, kdy neznámý pachatele postříkal barvou fasádu a oplocení několika nemovitostí v ulici Černokostelecká. Díky umístění kamerového bodu dohlížecího systému je záznam vyhodnocen a je zjištěno, že samotný čin neznámého pachatele je na záznamu zachycen. O dva dny později provádí operátor městského kamerového dohlížecího systému dozor nad lokalitou ulice Černokostelecká, kde zjišťuje pohyb osoby oděné do stejného oblečení, jako pachatel výše popsaného protiprávního jednání. Na místo je vyslána autohlídka strážníků za účelem ztotožnění osoby a pořízení fotodokumentace, a to včetně oblečení. Veškeré zjištěné poznatky strážníci předali Policii ČR, která ve věci dále šetří.

 

8. prosince, 22.28

Při kontrolní a hlídkové činnosti si hlídka strážníků všímá dvou žen, které stojí před služebnou strážníků na Komenského náměstí. Ženy vypadají nerozhodně, ale je zřejmé, že chtějí učinit oznámení. Strážníci tak ukončují svou plánovanou činnost a ženám se věnují. Následně je zjištěno, že jedna z žen je obětí trestného činu proti lidské důstojnosti a trestného činu proti majetku. Ke spáchání těchto činů došlo předchozí den na území Hl. m. Prahy. Obě ženy jsou strážníky převezeny na Policii ČR, která si celou událost převzala k provedení dalších úkonů a opatření.

 

9. prosince, 17.40

Na základě telefonického oznámení strážníci prověřují možné zdravotní komplikace uživatele bytové jednotky v ulici U Vodojemu. Dle sdělení oznamovatele jsou zde otevřené vstupní dveře do bytu a na chodbě domu se nacházejí dva psi, kteří nechtějí nikoho vpustit dovnitř. Po příjezdu na místo strážníci zjišťují, že dveře bytu jsou uzavřeny a psi se nikde nenacházejí. Strážníkům se daří kontaktovat uživatele bytu, který hlídce sděluje, že dveře bytu špatně dovírají a ani nepostřehl, že psi jsou na chodbě. Uživatel bytu byl poučen o zabezpečení vstupních dveří tak, aby nedocházelo k obdobným situacím, kdy vzniká důvodná obava o život a zdraví. 

Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena