Městská policie Říčany

1. 1. 2021

Městská policie radí a informuje

Ladova ves. Odpočinkové místo na trase cyklostezky, které není místem odpočinku, ale stává se místem problematickým z pohledu veřejného pořádku. V poslední době se zde rozmohlo vandalství, ničení a krádeže vybavení. Kontrolní činnost zde strážníci vykonávají intenzivně, opakovaně, ale není v ničích silách zde být neustále. Při jedné z mnoha kontrol je zjištěno, že v místě proběhla organizovaná oslava či společenská sešlost a to i za ne zcela vyhovujících klimatických podmínek. Veřejné prostranství je značně znečištěno, jakož i okolní pole a přiléhající ovocný sad. Naštěstí není tentokrát zjištěno žádné poškození vybavení. Zajímavý je však prostor toalety, po jeho otevření je nalezeno značné množství alkoholických i nealkoholických nápojů. Na místo jsou přivoláni pracovníci technické správy, kteří okamžitě provádějí úklid místa. Strážníci věci nalezené na toaletě i přiléhajícím okolí zajišťují a převážejí na služebnu. Jejich majitel se může osobně přihlásit strážníkům na služebně, rádi nález předáme zpět právoplatnému majiteli. Při té příležitosti bychom si rádi promluvili o konané párty, znečištění veřejného prostranství, ale i jiných věcech, které byly na místě zjištěny.

 

Z knihy událostí

3. prosince, 15.58

Při kontrolní činnosti v rámci tranzitujících nákladních vozidel městem je strážníky zastaven řidič nákladního vozidla k běžné kontrole. Při předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla řidič sděluje, že řidičský průkaz zapomněl doma. Strážníci tak provádějí jeho lustraci, kdy je zjištěn pravý důvod toho, proč řidič u sebe nemá řidičský průkaz. Doma jej nezapomněl, jelikož jej odevzdal z důvodu vysloveného platného zákazu řízení všech motorových vozidel a to až do čtvrtého měsíce roku 2021. Řidič je tak důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu. Strážníci o zadržení řidiče vyrozumívají Policii ČR a předávají jej k provedení dalších úkonů a opatření.

 

6. prosince, 10.55

Větrné počasí způsobuje pád provizorního plechového stavebního oplocení v ulici 17. listopadu. Vlivem pádu oplocení je vyvráceno dopravní značení a dochází k jeho poškození. Strážníci vlastními silami odsunují popadaný plot tak, aby byl alespoň umožněn částečný průchod chodcům po chodníku. Poškozené dopravní značení je nahlášeno pracovníkům technické správy města a ve věci spadlého oplocení je vyrozuměn majitel pozemku. Ten se dostavuje na místo a spadlé oplocení dočasně z místa odstraňuje.

7. prosince, 04.55

Na základě oznámení spěchají strážníci poskytnout součinnost do Domu s pečovatelskou službou na Komenského náměstí. V jednom z bytů došlo k pádu seniora na zem, rodinný příslušník ani personál jej nedokážou ze země zvednout. Strážníci na místě zjišťují, že senior je zraněn na hlavě, utrpěl tržné krvácivé zranění a dále si stěžuje na bolest v oblasti ramena. Na místo již byla přivolána zdravotnická záchranná služba, ale krvácivé zranění v oblasti hlavy je intenzivní. Strážníci seniora ošetřují a zastavují krvácení. Následně je senior předán do péče zdravotnické záchranné služby, která jej převáží do nemocnice k provedení dalšího ošetření a vyšetření.

                                                                 Jindřich Joch,

                      zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena