Městská policie Říčany

7. 7. 2022

V rámci červnového Zastupitelstva města Říčany došlo k ocenění strážníků za projev osobní statečnosti a rozhodnosti, kdy účinným zásahem vedoucím k záchraně lidského života uchránili právě to nejcennější. Lidský život. 

Významné ocenění obdržel i vedoucí městské policie. Brigádní generál Jaroslav Zeman, prezident spolku Veteránů Policie České republiky, udělil vedoucímu říčanských strážníků Kříž II. stupně a to za aktivní spolupráci a pomoc ve prospěch veteránů Policie České republiky. 


Z knihy událostí 

12. května, 14.08 

Pracovník obchodního řetězce v ulici Pod Lihovarem oznamuje strážníkům problematickou osobu, která ne chce opustit prodejní plochu. Strážníci na místě zjišťují, že se jedná o muže, který je občanem Francie. Muž u sebe nemá žádné doklady, které by potvrdili jeho totožnost. Dalším šetřením se ukazuje, že muž se dopustil drobné krádeže. Ta je strážníky vyřešena, ale až po ověření totožnosti muže prostřednictvím Policie ČR – Služby cizinecké policie. 


13. května, 10.14 

Policie ČR žádá strážníky o součinnost při zastavení řidiče vozidla Fiat, které jede ulicí Říčanská od obce Modletice. Řidič by měl vozidlo řídit pod vlivem alkoholu. Autohlídka strážníků popsané vozidlo zahlédla u křižovatky s Kolovratskou ulicí. Řidiče zastavuje a kontroluje. Řidič tvrdí, že před jízdou žádný alkoholický nápoj nepožil a nemá sebemenší problém se podrobit orientační dechové zkoušce na jeho přítomnost. Opak řidičových tvrzení vyvrací provedená zkouška s pozitivním výsledkem 1.81 promile alkoholu v dechu. Řidič je strážníky omezen na osobní svobodě, jelikož je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu. Na místě je předán přivolané hlídce Policie ČR. 

13. května, 20.05 

Městské policii je oznámeno poškození betonového oplocení pozemku v ulici Bezručova. Po příjezdu hlídky strážníků na místo, je kontaktován majitel oplocení. Strážníci dle poskytnutých svědectví zjišťují, že ulicí proházeli čtyři muži, z nichž jeden se snažil plot vyvrátit včetně dvou betonových sloupků, což se mu následně podařilo. Zbylí tři muži stáli opodál a po-křikovali na něj, ať toho zanechá. Po úspěšném vyvrácení oplocení se všichni čtyři muži dali na útěk ulicí. Zjištěné informace jsou předány i Policii ČR a operátorovi městského kamerového dohlížecího systému. Muži odpovídajícího popisu jsou zanedlouho nalezeni právě operátorem městského kamerového dohlížecího systému na vlakové zastávce v prostoru nástupiště. 
Strážníci spěchají na místo, aby muže před odjezdem vlaku zadrželi. Toto se daří. Muži jsou ztotožněni a následně předáni hlídce Policie ČR k provedení dalších úkonů a opatření.

 Jindřich Joch, 
zástupce vedoucího Městské policie Říčany 


 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena