Mimořádný úspěch říčanské ZUŠ na krajských soutěžích MŠMT.

2. 5. 2014

Jak jsem vás již v dubnovém čísle Říčanského kurýra informaovala, ve školním roce 2013/2014 probíhají v celé republice soutěže ZUŠ v oborech hra na smyčcové nástroje, hra na klavír, kytaru, hra dechových, jazzových a ostatních orchestrů a soutěž literárně  –dramatického oboru. K oboru hudebnímu se v letošním roce přidal i výtvarný obor, který bude mít krajskou přehlídku v Poděbradech.

Říčanská ZUŠ se s velkým úspěchem zúčastnila soutěže v oboru hra na klavír, hra na smyčcové nástroje a hra dechových, jazzových a ostatních orchestrů.

V krajské klavírní soutěži, která proběhla v ZUŠ Nymburk jsme získali dvě 3. místa - Tereza Kudibalová (ped. H. Javorská) a Viktorie Kostina (ped. V. Grokhovskiy) a dvě místa 2. - Amadea Timlin (ped. M. Pospíšilová) a Khristianová Sofie (ped. V. Grokhovskiy). Velkou radost máme ze získání dvou 1. míst s postupem do ústředního kola. V celostátním kole budou naši školu reprezentovat Matyáš Meinczinger a Rebeka Trčová. Oba mladí klavíristé jsou ze třídy paní učitelka Hany Javorské.

Další velký úspěch zaznamenali naši houslisté ve smyčcové soutěži v Mladé Boleslavi. V oboru hra na violoncello  získala Terezie Mužíková 3. místo a Kateřina Podlucká  1. místo  (ped. O. Cibulka). V houslové soutěži jsme obsadili tři druhá místa - Jakub Kudibal, Cyril Šimon, Jáchym Šimon (ped.  H. Kutmanová) a šest. 1. míst, z toho čtyři nadějné houslistky postupují do ústředního kola!! 1. místo získala Markéta Štochlová (ped. J. Adamusová) a Magdaléna Kořenová (ped. H. Kutmanová). Do ústředního kola postupují Kateřina Stocková a Adéla Hobzíková (ped. H. Kutmanová) a Magdaléna Podlucká a  Kateřina Končická   (ped. J. Adamusová).

Největším překvapení pro nás byl postup ,,Dechové sedmičky“ do ústředního kola v soutěži dechových orchestrů , která proběhla v ZUŠ F. Kmocha v Kolíně. Dechový soubor ve složení Barbara Briššová, Eliška Reichová, Andrea Křešťáková, Martin Váňa, Jáchym Svoboda, Jan Javorský a Ondřej Kutman postoupili poprvé v historii školy do ústředního kola soutěže dechových orchestrů! Soubor vede pan uč. Jiří Odcházel.

Pod vedením pana uč. J. Odcházela  získal ještě Taneční orchestr ZUŠ Říčany na soutěži jazzových a ostatních orchestrů v Poděbradech 2. místo.


Do ústředních kol tedy postupuje celkem 6 soutěžících a jeden dechový soubor! Gratulujeme všem soutěžícím a přejeme hodně zdaru postupujícím soutěžícím.

  Na soutěži nejmenších klavíristů Karlovarská růžička reprezentovali říčanskou zušku tři klavíristé

Viktorie Kostina, která získala ČU I (ped. V. Grokhovskiy), Tereza Kudibalová, která získala 3. cenu (ped. H. Javorská) a Matyáš Meinczinger, který získal v nejvyšší kategorii 2. místo (ped. H. Javorská).

 

 

Foto: archiv ZUŠ, M. Podlucká, Jakub Kudibal, Adéla Hobzíková, Kateřina Stocková a Markéta Štochlová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena