Minibasketbalistky úspěšně ukončily celoroční soutěže

2. 7. 2013

Tři družstva říčanských minibasketbalistek ukončila sezonu závěrečnými zápasy. Družstva absolvovala náročné soutěže Pražského přeboru, mladší minižákyně kvalifikaci na MČR, starší minižákyně kvalifikaci do žákovské ligy a nejmladší minižákyně finále Šmoulinky.

V obou pražských přeborech skončila družstva uprostřed tabulky, kdy oběma soutěžím vévodila družstva HB Basket a Basket Slovanka.Účast na mistrovství republiky mladších minižákyň nám utekla o 9 bodů, žákovská liga pak pro holky skončila v prvním kole, kdy neprošly sítem kvalifikace s družstvy Litoměřic, Hradce Králové a Karlových Var. Škoda, přesto obě kvalifikace byly velkou zkušeností a zápasy s úspěšnějšími celky byly určitě přínosem. Všechny hráčky prokázaly zlepšení a celkový herní projev je basketbalově pro danou věkovou kategorii velmi kvalitní. Plány na příští sezonu teprve uzrávají, ale určitě chceme navázat na tuto relativně úspěšnou sezonu a hrát s těmi nejlepšími. Tahouny družstev byly Kačka Šrámková, Andy Křešťáková, Naty Doskočilová, Sára Kočová, Bára Kopecká a do svého zranění i Kačka Tlustá.

Družstvo nejmladších minižákyň obhajovalo loňské vítězství ve Šmoulince, ve finálovém turnaji po velmi těsných výsledcích nakonec vybojovalo 3. místo v konkurenci 20 družstev, když postupně porazilo týmy BS Sparty, Kladna a v boji o bronz družstvo Porg Praha. Na celkovém úspěchu se nejvíce podílely Eliška Hněvsová, Anička Alexandrová, Věra Gärtnerová a Klárka Odvárková – vyhlášená jako nejlepší střelkyně závěrečného turnaje. A protože je povolena i účast kluků, tak velkou zásluhu na úspěchu měl i Michal Míka, který s námi absolvoval většinu zápasů.

Velký dík za úspěšnou sezonu patří také všem rodičům za maximální vstřícnost, trenérům a organizačním pracovníkům, kteří se na přípravě holek podílejí a většinou bývají v anonymitě. Já si je dovolím vyjmenovat: Michal Doskočil, Romana Cahová, Irena Šmolcnopová, Nikola Šmolcnopová, Martina Míková a Anička Kudrnová.

V současné době již probíhá příprava na další sezonu, která bude zakončena letním soustředěním v srpnu na Běstvině.

Jana Machová

SK Slunéčko

 

Klára Odvárková – nejlepší střelkyně finálového turnaje Šmoulinka 2013

 

 

Nejmladší minižákyně – 3. místo v Šmoulince 2012

 

 

 


Starší minižákyně – 5. místo v Pražském přeboru

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena