Mistr krásných slov

5. 11. 2019

Názor - Václav Macinauer

 

V posledním Kurýru ve svém článku pan starosta Kořen hovořil velmi působivě o klimatických změnách. V té souvislosti mimo jiné uvedl známou věc, že klesá druhová rozmanitost živočichů, zejména ptactva a hmyzu.

Také zmínil, že se považuje za člověka, který má blízko k vědě a přírodě, a sám osobně si myslí, že lidstvo si podřezává větev. No, nic proti tomu, jsou to všechno krásná a vznešená slova, ve kterých je pan Kořen mistr

nad mistry.

Jenom zapomněl napsat, že sám svým malým dílem k tomu řezání větve přispívá, když svým starostenským vlivem prosazuje konání technoparty uprostřed lesa. Co tomu říká zvěř tam žijící, ptactvo tam hnízdící a hmyz tam také se vyskytující,  jej nepochybně nezneklidňuje. Ani hojný automobilový provoz v té končině jej evidentně nevzrušuje, naopak jej tím množstvím výjimek ze zákazu vjezdu (ve většině zcela zbytečných a neoprávněných) podporuje, nemluvě o tom, že tam si k fotbaláku každý jezdí podle libosti, zákaz nezákaz. Veškerými těmito aktivitami jsou totiž zcela anulovány základní atributy lesa, klid a ticho.

Snad zbývá jenom dodat, že takové lidi, jako je pan starosta Kořen, obvykle označujeme výrazem mluvka.

Václav Macinauer

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena