Modré dveře, terapeutické centrum

2. 10. 2022

Ukončení projektu Zpět do společnosti 2

V Terapeutickém centru Modré dveře, z. ú., v Říčanech, právě dokončujeme již druhý projekt zaměřený na psychoterapeutickou pomoc pro osoby pečující o jiné závislé osoby, o malé děti, osoby zdravotně postižené nebo rodiče samoživitele, kteří se dostali do existenciálních, zdravotních, vztahových, rodinných, sociálních či dalších osobních problémů.

Psychoterapie bývá jen ojediněle jednorázovou záležitostí, častěji jde o proces středně až dlouhodobý a tím i finančně poměrně náročný. Projekt byl realizován díky podpoře Operačního programu Zaměstnanost v rámci Evropských fondů a MAS Říčansko a umožnil klientům využívat kvalifikovanou psychoterapeutickou podporu zdarma.

Potřebnost této pomoci se ukázala na mnohdy až překvapivě vysokém a trvalém zájmu klientů o náš projekt. Za psychoterapií individuální nijak nepokulhával ani zájem o terapii párovou či rodinnou. A s velkým úspěchem se setkalo i otevření podpůrné terapeutické skupiny.

Že naše práce má smysl je samozřejmě vidět na jejích výsledcích a zvyšujícím se zájmu klientů. Posílené sebevědomí, osvojení si účinnějších komunikačních vzorců a životních strategií, získání náhledu na situaci, prožívání radosti a uvolnění vede k pochopení toho, co potřebuji a přeji si od života a oživení či získání schopnosti nalézt cesty, jak toho dosáhnout.  Výsledkem je celková stabilita a lepší životnímu pocit. Často se přitom uleví jak klientovi, tak i lidem v jeho bezprostředním i vzdálenějším okolí.

Jsme rádi, že vás můžeme informovat o úspěšné realizaci a prospěšnosti obou projektů. Každý se během svého života může dostat do situace, kdy potřebuje pomoc a podporu. K naší radosti můžeme ve své práci pokračovat a dále nabízet psychoterapeutickou podporu. Neváhejte a v případě potřeby kontaktujte říčanské centrum, které naleznete na adrese Tyrše a Fügnera 105/7. Naše odborníky zastihnete také na telefonním čísle +420 725 515 905 či e-mailu centrum.ricany@modrevere.cz , a to ve všední dny mezi 8 – 16 hod.

 

Pro více informací o neziskové organizaci Modré dveře navštivte webové stránky www.modredvere.cz .

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena