Možná se to děje právě proto

31. 3. 2020

Názor Eva Malířová

 

Vše se vždy děje z nějaké příčiny - zákon příčiny a důsledku. Možná se toto vše děje právě proto, že lidstvo dusí planetu Zemi - kácí se a vypalují se pralesy (plíce planety), spousta exhalací díky letecké a automobilové dopravě, zastavují se domy a obchodními centry i poslední proluky zeleně, které ve městech zbyly, zastavuje se dokonce i úrodná půda, která se tvoří tisíce let. Lidé betonují parkoviště, chodníky a velké plochy v zahradách, aby nemuseli sekat trávu a starat se o porosty, někteří stále pálí na svých pozemcích dýmavý porost, tím vším dusí a dusí a dusí Zemi. A odpad? Plasty se vyhazují do oceánů, ale právě oceány dříve vydávaly díky planktonu a ekosystému nejvíce kyslíku na Zemi, více než pralesy a zeleň. Odpady, ropa a plasty likvidují ekosystémy v oceánech, v důsledku toho je na planetě čím dál méně kyslíku a naopak čím dál více kysl. uhličitého, který velké množství lidí vydechuje... Planeta je přelidněná.

Člověk nemá nad sebou predátora, nepotřebuje ho. Likviduje sám sobě životní podmínky, čímž likviduje postupně sám sebe. To žádný jiný tvor na Zemi nedělá. Silně pochybuji, že současný člověk je nejinteligentnější tvor na Zemi. Naopak... Peníze a konzum ovládl životy v civilizovaných zemích a v posledních letech se tento způsob žití začal zanášet rádoby dobrem i do divočiny (Afrika atd.). Najít čisté, lidskou stopou netknuté, místo na Zemi již nelze.

Možná právě tyto životní podmínky na Zemi umožnily, že se objevil tento vir, který napadá právě lidské plíce - lidé se dusí. Člověk zřejmě musí na vlastní kůži pocítit, co činí, nést důsledky svých činů.a to dosti drsně. Dosud žádná jiná varování od přírody - LOKÁLNÍ katastrofy - na člověka neplatily. Velký omyl si myslet, že to, co se děje na druhém konci světa, se nás netýká! Týká! Planeta a my všichni na ní žijící jsme jeden organismus. Proto je nyní k údivu všech lidí virem zasažena celá planeta.

Věřím, že díky tomu, že se nyní všude na světě ze strachu z napadení virem zastavil dovoz, vývoz, cest. ruch, může se naše planeta znovu nadechnout a už nyní se nadechuje - bez velkého množství exhalací v atmosféře. Lidstvo si musí projít touto etapou vývoje na Zemi, bude to trvat zřejmě delší dobu, samozřejmě i následně s důsledky ekonomickými. Sáhneme si na to každý svým dílem - spravedlivě, podle toho, jak jsme kdo dosud žili a jak na čem jsme se podíleli.. Všichni lidé můžeme nyní zpytovat svá svědomí. Když jako lidstvo toto pochopíme, měli bychom všichni začít žít v souladu s přírodou a ne proti ní, tedy sami proti sobě.stát se konečně opravdovým ČLOVĚKEM, nejmoudřejším tvorem na této, zatím ještě Modré planetě.

Přeji klidné dny a přijímání toho, co se nyní děje...

                                                                   Eva Malířová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena