Mraveniště - centrum volného času

30. 9. 2016

Mraveniště – Hudebniště – Mateřské centrum - Indiáni

Teplé dny skončily a všichni se již naplno mohou věnovat svým zájmům a zálibám. Letos jsme opět rozšířili hudební obory. Aktuálně vyučujeme: klavír, flétnu, basu, kytaru, bicí a zpěv. Pro ty, kteří ještě přemýšlíte, neváhejte a přihlašte se, volných míst ubývá. Podrobnosti najdete na webu: www.mraveniste.info/hudebniste/.

V Mateřském centru nabízíme pro děti od 2 let tzv. Mravenčí školičku. Jedná se dopolední pobyty v našem centru, při kterých se děti pomalu učí první říkanky, básničky, tanečky, společné dětské hry, zvykají si trávit čas mimo rodinu a v kolektivu vrstevníků. Jedná se takovou přípravku na vstup do mateřské školy.

Přihlásit své dítě nebo sebe můžete ještě i do keramických kroužků. Ti zájemci, kteří během pracovního týdne nemají mnoho volného času, mohou využít keramické dílny pro veřejnost, které otevíráme pravidelně každých 14 dní v sobotu dopoledne. Zde se můžete plně realizovat pod vedením zkušené lektorky. Termíny naleznete na webových stránkách www.mraveniste.info.

Na závěr jedna vzpomínka. Třetí sobotu v září jsme pořádali již 22.ročník pochodu Indiánské loučení s létem. I přes avízované deštivé počasí se nakonec našlo téměř 200 odvážlivců, kteří se vody nebojí a přišli zakončit na Jureček letní sezónu. Pochod proběhl nakonec báječně! Sice chvilku vydatně pršelo, ale jinak to byl skvělý den. Sluší se poděkovat našim dlouholetým skvělým partnerům a kamarádům za spolupráci a pomoc. Děkujeme! Letos to byli: Restaurace a koupaliště Jureček a manželé Ježkovi, Jan Puczek, Liga lesní moudrosti – kmen Bobrů, Sbor dobrovolných hasičů Říčany, Muzeum a Ekocentrum Říčany, Základní organizace českého svazu včelařů Říčany a mnoho dalších dobrovolníků. Celá akce byla finančně podpořena z dotačního programu města Říčany – děkujeme! Léto jsme důstojně zakončili a až do pozdního večera jsme se loučili při skvělém hudebním programu říčanské skupiny Pro-Vás, které také velmi děkujeme za příjemnou atmosféru. A podzim může začít!

Hana Špačková, koordinátor Mraveniště

        

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena