Mraveniště, Centrum volného času Říčany

30. 8. 2019

Hurá, i v Mraveništi začíná nový školní rok!

Léto uteklo jako voda a Mraveniště hlásí: Jsme připraveni na nový školní rok a těšíme se na vás!

Co všechno o prázdninách probíhalo?

V červenci proběhl příměstský tábor pro „školkové“ děti, které si tábor užily – hráli si i tvořily s nadšením. V srpnu se konal dračí tábor. Táborníci luštili šifry, pátrali po ztraceném drakovi, kterého i osvobodili – bylo to báječné! 

Opravovali a upravovali jsme v keramické dílně i Mateřském centru, kde jsme škrabali, natírali, malovali, uklízeli, stěhovali, pokládali, a zase stěhovali…. Jsme už nachystáni na příval studentů v tomto školním roce. Věříme, že se nám to povedlo.

A jaké čekají v novém školním roce kroužky pro školáky?

Jako už tradičně keramické kroužky - docházka pravidelná nebo jednorázově (čtvrtek, sobota). Dále kurs kresby a malby, (malujeme na plátno) a tvořivé dílny pro předškoláky i školáky. Nedílnou součástí Mraveniště jsou hudební kroužky - klavír, flétna a kytara. Pro technické typy - oblíbené programování počítačů - Arduino a programování robotů - Lego Mindstorms. Nově nabízíme přípravu na přijímací zkoušky (čtyř, šesti i osmileté), velmi oblíbenou zábavnou fyziku a mechanické hračky a nově logické hry a hádanky pod vedením naší zkušené lektorky. Poslední novinkou je kroužek poi – žonglování - pro dvě různé věkové kategorie.

Mateřské centrum

MC se letos zaměří vedle kroužků pro naše „mrňátka“i na jejich maminky. mravenčí školička = přípravka na mateřskou školu bude otevřena vždy v pondělí, ve středu a ve čtvrtek dopoledne.  Novopečené maminky zveme na kroužky tanec s miminky v bříšku, tanec s miminky v objetí, cvičení pro batolata, maminka v kondici i po porodu a zpátky do formy.

MTB&TRIAL Mraveniště

Začínáme pravidelně trénovat – přijďte mezi nás, vaše kolo už se těší. Podívejte ne na náš cyklistický web, kdy jsou tréninky (skoro denně). Sledujte www.mtbtrial.cz, ale i další webové stránky nebo facebook, které neustále aktualizujeme na www.mraveniste.info. Registrujte, viz rezervační systém – www.mraveniste.webooker.eu. Máte dotaz? Pište, my vám rádi odpovíme! Kontakt: materske-centrum@mraveniste.info. pozor, začínáme 16. září!

Nina Šafránek koordinátor Mraveniště

 

Aktuálně hledáme do dětské skupiny při MŠ LANDIE v Říčanech

PEČOVATELKU/CHŮVU

na plný úvazek.

Nástup možný ihned.

V případě zájmu volejte 603 347 646, 602 228 747

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena