Mraveniště, Centrum volného času Říčany

1. 1. 2020

 

 

 

 

Zprávy z Mraveniště

Rok se s rokem sešel a děti z Mravenčí školičky opět potěšily a udělaly velkou radost pacientům v říčanské nemocnici na lůžkovém rehabilitačním oddělení. Děti pilně vyráběly ozdoby a dárky, které rozdaly pacientům. Velmi děkujeme za vstřícnost a spolupráci všem sestřičkám.

Celý prosinec vystavovali svá nejkrásnější díla studenti z kurzu kresby a malby nebo keramiky v novém výstavním sále na Staré radnici. Byli přizváni vystavovat spolu se skupinou říčanských umělců od Anežky, kteří uspořádali velkolepou vánoční výstavu Krásnohled I. Děkujeme!

A co nás čeká v novém roce? O jarních prázdninách vyrazí za dobrodružstvím parta nadšenců a dětí nejen na sjezdových lyžích a snowboardu Expedice Lechtal 2020 – v lyžařské oblasti Warth – Schroecken v Rakousku. Podrobnosti najdete na  http://www.jokersclub.cz/.

Protože se letní prázdniny neúprosně blíží, chystáme už teď příměstské tábory – termíny zveřejníme příště. Pobytový tábor Létobraní 2020 proběhne v Novopacké boudě ve Špindlu, v termínu 22. – 29. srpna. Registrace pro táborníky bude možná přes náš rezervační systém.

Rodiče, nezapomeňte, že i v 2. pololetí je třeba děti opět zaregistrovat na navazující kroužky z 1. pololetí. Prosím, sledujte naše webové stránky a hlavně rezervační systém, ve kterém právě spouštíme nové registrace.

Pozor, pozor! Od 1. února 2020 otevíráme zbrusu nový kroužek  JAK TO FUNGUJE? Kroužek s přírodovědným a technickým zaměřením vede oblíbená lektorka Jana Šebestová každé úterý od 16 h. Děti se zde dozvědí, jak co funguje, proč se věci dějí a proč tak vypadají. Kroužek je určen pro zvídavé děti 5 - 12 let, které chtějí zkoumat svět a neustále se ptají PROČ?

I v letošním roce můžete kdokoliv navštěvovat kurzy keramiky.

Keramika s Evou

čtvrtek 9. ledna 2020

18:30 – 21:00

 

Keramika se Štěpánkou

sobota 11. ledna 2020

9:00 – 11:30

 

Keramika s Evou

čtvrtek 23. ledna 2020

18:30 – 21:00

 

Keramika s Katkou

sobota 25. ledna 2020

9:00 – 11:30

 

Všechny novinky vždy naleznete na naší nástěnce před budovou Mraveniště na adrese Bezručova 441/23, taktéž na našich stránkách www.mraveniste.info a rezervace míst na všechny naše akce je možné provést přes https://mraveniste.webooker.eu/

Přejeme vám šťastný vstup do roku 2020!

Nina Šafránek,

koordinátorka Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena