Mraveniště, Centrum volného času Říčany

29. 8. 2020

Novinky z Mraveniště: prázdniny za námi – školní rok před námi!

Během prázdnin proběhlo v Mraveništi hned několik příměstských táborů. V červenci děti na táboře Jedu vědu zkonstruovaly stroj času a cestovaly s ním do různých období, objevovaly pomocí pokusů zákonitosti přírody a snažily se zachránit náš svět. V Tehovském bikeparku se konal tábor na kolech. Na děti čekala výuka techniky jízdy na trialovém i MTB kole, vyjížďky do okolí, výuka na pumptracku a bezpečné jízdy. V druhé polovině prázdnin jsme naše nejmenší kamarády zasvětili do práce záchranářů. Přijeli za námi policisté, děti si mohly vyzkoušet oblečení, které hasiči nosí při reálném zásahu, a poskytovaly první pomoc kamarádu medvědovi. Poslední srpnový týden děti prozkoumávaly krásy Krkonoš, lezly po skalách a užily si spousty zábavy.

Od září se zase můžete těšit na všechny naše kroužky. Opět se na vás těší lektorky keramiky na mnoha kurzech (rozdělených i podle věku), pořádáme také tvořivý kroužek pro nejmenší. Kresba a malba je letos rozdělena na dva kurzy, kdy mladší studenty provede výtvarným uměním nová lektorka Simona Spáčilová a kurz přípravy k přijímacím zkouškám na umělecké školy opět báječná Petra Hřivnáčová.

Otevíráme i oblíbenou Mravenčí školičku pro předškoláčky, ve které rádi uvítáme staré i nové kamarády ve věku 1,5 roku až 5 let., vždy dopoledne. Budeme vytvářet, učit se básničky, písničky a říkanky, dozvíme se spoustu zajímavého, zacvičíme si, a to všechno po celý školní rok vždy v pondělí, ve středu nebo ve čtvrtek. 

Probíhat budou samozřejmě i vzdělávací kurzy lektorky Jany Šebestové, těšit se můžete také na kurzy programování mikropočítačů Arduino a Lego Mindstorms. Nabízíme také cvičení pro batolata, mnoho hudebních kroužků, laktační poradnu a spoustu dalších aktivit. Vše naleznete na našich stránkách www.mraveniste.info, do kroužků je možné se registrovat přes rezervační systém: https://mraveniste.webooker.eu/ a případné dotazy vám rádi zodpovíme na adrese materske-centrum@mraveniste.info nebo na tel 734 498 505. Připravíme optimální hygienická opatření, abyste se cítili v Mraveništi bezpečně.

                           Nina Šafránek, koordinátor Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena