Mraveniště, centrum volného času Říčany

28. 2. 2021

Mraveniště se připravuje na léto

Tak jako úplně všichni, i my bychom si moc přáli, aby byl svět zase takový, jak ho všichni známe, a tak doufáme a plánujeme. Už nyní jsme připravili pro vaše děti oblíbený pobytový týdenní tábor v Krkonoších. Dětský letní tábor Létobraní 2021 je zaměřen na poznávání a pobyt v přírodě. S dětmi se snažíme být co nejvíce venku a poznávat krásy Krkonoš, hrajeme hry, závodíme, učíme je chovat se v přírodě tak, abychom ji co nejméně rušili a narušili. Pro letošní rok je pro děti nachystaná řada soutěží s odměnami od sponzorů, poznávačky a karneval a také vyrábění zajímavých dárků, jako například pryskyřicové náramky a přívěsky. Na konci tábora budeme pozorovat hvězdy pod širým nebem a, pokud to počasí umožní, spát pod širákem. Registrace je již teď možná přes náš rezervační systém na webu Mraveniště: www.mraveniste.info nebo  https://mraveniste.webooker.eu .

V příštím čísle Kurýru vám představíme termíny a náplň příměstských táborů, které právě připravujeme.

Zároveň bychom rádi využili příležitosti a poděkovali městu Říčany za dotace, které máme možnost pro naší organizaci každoročně čerpat. V loňském roce (2020) se jednalo o provozní dotaci v hodnotě 142 775 Kč. Plánované akce jsme nakonec nepořádali, což je nám velice líto. Věříme, že letos, třeba na podzim, už bude situace o poznání lepší. Držíme nám všem palečky!

Protože se už dlouho nescházíme a nemůžeme tvořit spolu, připravili jsme si pro vaše děti malou inspiraci, jak využít staré polámané voskovky.

 

Fotonávod:

Obrázek č. 1 – Necháme děti, aby zbytky voskovek nalámaly nebo nasekaly na malé kousky.

Obrázek č. 2 – Připravíme si formu na muffiny a papírovou vložku. Rozlámané voskovky do ní poskládáme.

Obrázek č. 3 – Troubu rozpálíme na 250 stupňů a necháme voskovky ve formě 5 minut péct. Nalámané voskovky se pečením spojí a vzniknou zajímavé barevné variace. Novou voskovku necháme vychladnout, vyloupneme a můžeme malovat.

Nina Šafránek, koordinátorka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena