Mraveniště, Centrum volného času Říčany

30. 9. 2021

Mraveniště od září opět v provozu

Mraveniště, centrum volného času po roční vynucené pauze spouští všechny aktivity, jak jste zvyklí. Výčet kroužků pro školáky najdete přehledně na webových stránkách, zde představujeme namátkou ty nejzajímavější. Mateřské centrum také startuje a níže vás seznamujeme se žhavými novinkami. Přijďte k nám!

 

Kroužky, kroužky, kroužky
–  už od 13.září!

Keramika – Opět se můžete těšit na oblíbené keramické kurzy. Nabízíme lekce pro ty nejmenší ve společnosti rodičů, přes školáky až po večerní keramiku pro dospělé.

Tvůrčí aktivityTvořivá dílna, Kresba a malba pro první stupeň, Hry a hračky (výroba výukových pomůcek a hraček), Tvůrčí psaní (pro každého, kdo rád tráví čas vymýšlením příběhů a skládáním básniček a chce se dozvědět více o technice psaní).

Hra na kytaru, flétnu a klavír – samostatné lekce i skupinové kurzy.

Kroužky pro rozvoj myšlení a vzdělávání – Programování Arduino, Programování Lego Mindstorms, Logické hry a hádanky, Zábavná fyzika.

 

Mateřské centrum Mraveniště

Mravenčí školička – pro děti ve věku 1,5 – 5 let každé pondělí a středu dopoledne. Potřebujete si chvilku vydechnout, zajít na nákup, oběhat úřady? Přiveďte nám vaše děti na tvůrčí školičkové dopoledne.

Kurz masáží a podpory všeobecného rozvoje pro nejmenší miminka (nelezoucí) - do cca 6 měsíců:

masáže, hraní na bříšku a podpora senzomotorického vývoje vašeho miminka.

Cvičení pro lezoucí miminka - cca 6 - 12 měsíců: krátká masáž, jemné procvičení končetin, podpora lezení, vestibulární cvičení, hraní a rytmika.

Hravé cvičení pro batolátka - cca 1 - 2 roky: všeobecný rozvoj malých dětí prostřednictvím hravých cvičení, nácvik rovnováhy, rytmika.

Laktační poradna – podpůrná kojící skupinka.

Hravé cvičení pro děti - cca 2 - 3 roky - cvičení pro všeobecný rozvoj dětí za použití nářadí a překážek, nácvik koordinace, rytmika.

Správná péče o pleť – co by měla zahrnovat a jaké produkty jsou vhodné a bezpečné. Denní líčení – tipy a triky, jak na rychlé a krásné líčení, jak podtrhnout svou přirozenou krásu.

Pletení z pedigu pro začátečníky - Techniky pletení, praktické tipy ke zhotovování výrobků, pomoc při vyrábění. Základní typy zakončení pletení.

Šití pro začátečníky – naučíme se ušít tašku, povlak na polštářek, jednoduché triko z úpletu.

Bližší informace k jednotlivým kurzům naleznete na www.mraveniste.info. Některé kurzy se velmi rychle plní, neváhejte s přihlášením! Neváhejte nás kontaktovat také na materske-centrum@mraveniste.info a na tel. čísle 734 498 505. 

                                                                Nina Šafránek,

koordinátor Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena