Mraveniště, centrum volného času Říčany

29. 10. 2021

V Mraveništi je už zase jako v mraveništi

V polovině září jsme rozjeli naše aktivity naplno a máme radost, že se kroužky pěkně naplňují. A stále nové přidáváme.

MumSpace – oblíbená setkání maminek, kde se věnují tématům, které je zajímají, a děti se současně zapojí v naší herničce pro batolata a předškoláčky. I my, maminky, potřebujeme svůj prostor a možnost být samy sebou. Protože od naší spokojenosti se odvíjí štěstí našich dětí a vlastně všeho kolem nás. Říčanské maminky, pojďme se (v tom) vzájemně podporovat.

Podpůrná kojící skupinka – pro budoucí i novopečené maminky, těhotné i kojící ženy. Setkávání s laktační poradkyní, jak správně a úplně kojit. Informace spojené se vzájemnou výměnou zkušeností a podporou od poradkyně i ostatních maminek ve skupině, jak kojit dlouhodobě a úspěšně.

Pumptrack – kurz, který probíhá v bikeparku v Tehově. Pokračování kurzů - děti se během léta naučily ovládat svoje kolo natolik, že rodič nemusí mít strach jej pustit i do složitějšího terénu. I ti nejmenší se učí přemýšlet dopředu, znát svoje možnosti a hranice. V květnu se můžete těšit na další pokračovací kurzy.

Mravenčí výtvarná školička – úspěšný kurz pro nejmenší děti (od dvou let). Děti si osvojují základy výtvarných technik, probíhá jejich socializace a postupný trénink pro vstup do mateřské školky. Kurz je pro děti na celé dopoledne, možnost i víckrát v týdnu.

Keramické, hudební a vzdělávací kurzy – na webových stránkách najdete, kde je ještě nějaké volné místečko pro vaše dítě nebo i pro vás rodiče. Chystáme i několik akcí na zimní měsíce.

DĚTI, POZOR! SOUTĚŽ! Namalujte doma obrázek na téma podzim a vyhrajte lekci z kurzu kresba a malba. Nebo vytvořte z modelíny dílko na stejné téma a vyhrajte lekci středeční keramiky s Hankou.

 

Máte volno o víkendu či ve čtvrtek v podvečer, máte chuť tvořit, vyrobit si vánoční dárek nebo jste milovníkem keramiky? Přijďte na naše víkendové keramické jednorázové kurzy, pro dospělé i pro děti.

Keramika pro veřejnost:  

sobota 9:00 – 11:30

  •   6. 11. 2021
  • 20. 11. 2021

čtvrtek 18:30 – 21:00

  •   4. 11. 2021
  • 18. 11. 2021

 

Více informací naleznete na www.mraveniste.info, materske-centrum@mraveniste.info, nebo na tel. čísle 734 498 505.

Nina Šafránek, koordinátorka Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena