Mraveniště, Centrum volného času Říčany

27. 2. 2022

Soutěžíme, připravujeme letní projekty. A jedno velké díky městu Říčany!

Konec školního pololetí bývá ve znamení shrnutí všeho probraného. Nejinak je tomu i v kurzu Programování robotů ze stavebnice Lego Mindstorms. Studenti sestaví své vlastní roboty, kteří proti sobě následně svedou krutou bitvu. 

Chystáme už pro vás také letní tábory, proto sledujte náš web!

LÉTOBRANÍ 2022 – termín: 20. 8. – 27. 8. 2022, místo: Krkonoše – Špindlerův Mlýn, Novopacká Bouda. Pro děti je opět připraven bohatý program plný vycházek po okolí, lezení po skalách, hádanky, plnění úkolů, houbaření pro otrlé. Pozorování hvězd ze spacáku. Na závěr tábora bude diskotéka a maškarní.

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA KOLECH – termín: 11. - 15. 7. a 8. - 12. 8. 2022, místo: Tehovský volnočasový park a okolí. Na děti čeká výuka techniky jízdy na MTB, vyjížďka po okolí s instruktory, pumptrack a výuka bezpečné jízdy na kole. Zaměříme se jak na to, jak se na kole chovat, z čeho se kolo skládá a jak co nás může potkat v terénu, ale i na různé další dovednosti s kolem spojené.

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ZÁCHRANÁŘI – termín: červenec - v době distribuce tohoto vydání je již zveřejněn na našem webu, místo: budova Mraveniště. Každý den si řekneme o některém povolání a přiblížíme činnost záchranných složek. K tématu si přečteme příběh, vyrobíme výrobek nebo vyzkoušíme praktickou ukázku. Naučíme se důležitá telefonní čísla a řekneme si, jak se zachovat v krizových situacích.

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR PRINCEZNY, RYTÍŘI A DRACI – termín: srpen - v době distribuce tohoto vydání je již zveřejněn na našem webu, místo: budova Mraveniště. Budeme si číst pohádky, hrát divadlo a hodně tvořit. Na děti se některé dny budou těšit lektorky v tematických kostýmech.

Rádi bychom také poděkovali městu Říčany za dlouholetou podporu a finanční pomoc prostřednictvím každoročních dotací. V roce 2021 jsme čerpali dotaci na provoz v hodnotě 112 500 Kč. Našemu donátorovi velmi, velmi děkujeme. Věříme, že nás teď čekají po covidových omezeních dny plné sportu, tvoření, pohybových aktivit a radosti v plné míře, a už opravdu naplno!

 

Nina Šafránek, koordinátor Mraveniště;

www.mraveniste.info

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena