Mraveniště, Centrum volného času Říčany

1. 5. 2022

A jdeme do finále – činnost v Mraveništi vrcholí

V Mravenčí školičce se děti nemohly nabažit témat jaro a Velikonoce. Noví kamarádi se rychle zapojili do dětských her. A ještě nějakého kamaráda by uvítali, neváhejte nás kontaktovat.

Keramika stále jede. Během května nabízíme tyto kurzy (Bezručova 441/23):

ČTVRTEK             5. května, 19. května     18:30 – 21:00

SOBOTA              7. května, 21. května         9:00 – 11:30   

MUMSPACE (prostor pro mámu – neseďte s dětmi sama doma, přijďte mezi nás) přináší další zajímavá témata:

3. 5. - Muzikální setkání s Maruškou a Terkou

10. 5. - Tanec s dětmi s Katkou Prouzovou

17. 5. - WellnessMe - strava, pohyb a cirkadianni rytmus se Zuzkou Klofandovou

24. 5. - Aromaterapie - jak sbalit lékárničku na cesty

31. 5. - Základní principy homeopatie, aneb jak na dětské rýmičky a jiné neduhy s Helčou Koritákovou

 

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR skřítka Tvořílka a víly Tanculky      11. – 15. července 2022

Skřítek si pro děti připravil spoustu kreslení, malování, tvoření nejen v keramické dílně. Víla Tanculka naučí své malé kamarády různé moderní tance. Bližší informace naleznete na našem webu.

 

Probíhají i další oblíbené kurzy jako jsou například kresba a malba, cvičení pro batolata, tvořivá dílna a mnoho dalších. Do všech kurzů je možné se přihlásit i v jejich průběhu, cena bude upravena dle zbývajícího počtu lekcí. Více informací na www.mraveniste.ifno, materske-centrum@mraveniste.info, nebo na tel. čísle 734 498 505.

 

O víkendu před prázdninami 25. - 26. června se bude konat v Říčanech a v bikeparku Tehov 5. ročník BIKEFESTIVALU ŘÍČANSKÉ ŠLAPAČKY.  Akce je určena hlavně pro děti, které budou moci změřit síly v jízdě na pumptracku, trialových závodech a dětských závodech horských kol.  Přihlásit se mohou amatéři i registrovaní jezdci. Určitě nebudou chybět borci z našeho cyklistického klubu MTB&Trial Mraveniště Říčany.  V areálu bikeparku bude letos i expozona. Návštěvníci zde najdou prodejní stánky s cyklistickým vybavením, testovací elektrokola zdarma k otestování na připravené trati. Nebude chybět ani občerstvení a hudba. Naprostou lahůdkou bude spanilá jízda historických velocipedů směrem k Tehovu se startem v Říčanech u rybníku Marvánek. Sledujte www.ricanskeslapacky.cz.

Nina Šafránek

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena