Mraveniště, Centrum volného času Říčany

7. 7. 2022

A je tu finále!

TVŮRČÍ DEN PRO DĚTI 

Školní rok jsme zakončili tak, jak je Mraveništi vlastní – v kreativním duchu. Upořádali jsme Tvůrčí den pro 
děti. Na své si přišli milovníci keramiky, základy kresby zátiší a stínování si vyzkoušeli i tatínkové, čekalo zajímavé tvoření připravené lektorkami Mravenčí školičky. Pro větší děti byla připravena výroba klíčenek, tatínky jsme potěšili krásnou ručně vyrobenou kravatou. Zahrádka u Mraveniště nám rozkvetla díky spoustě krásných papírových květin. Z nažehlovacích korálků si děti vyrobily plno krásných dekorací. V průběhu akce probíhala také výstava výtvarných a keramických děl našich studentů. Závěrem bylo možné zhlédnout i představení kurzu programování robotů Lego Mindstorms. Děkujeme městu Říčany za finanční podporu této akce a všem našim návštěvníkům. Věříme, že jste si Tvůrčí den užili stejně tak jako my. 

TÁBORY 

Během léta budou v Mraveništi probíhat příměstské tábory. V některých z nich máme ještě volná místa, Nejmenší děti se mohou těšit na dopolední příměstské kempy od Mravenčí školičky – Záchranáři a Z pohádky do pohádky. Tvořivé děti a taneční nadšenci si zase to své najdou na příměstském táboře Skřítka Tvořílka a víly Tanculky. Sportovně založení jedinci se naučí spoustu nového během Tábora na kolech. 

BIKEFESTIVAL – ŘÍČANSKÉ ŠLAPAČKY 

Dne 25. a 26.června proběhl Bikefestival – Říčanské šlapačky 2022. Reportáž ze závodů a všech cyklistických disciplín, vám přineseme v příštím čísle. 

HURÁ NA PRÁZDNINY! 

Přejeme všem dětem, rodičům, lektorům a našim příznivcům krásné a dobrodružné prázdniny. Děkujeme, že jste letošní školní rok prožili s námi a že jste se snad dobře bavili a něčemu novému naučili. Příští rok tu budeme opět pro vás a už se teď na vás moc těšíme! Kurzy na nový školní rok budou vypisovány v průběhu srpna, hudební kroužky vypisujeme tradičně v první polovině září. 

Více informací o všech pořádaných akcích a kurzech naleznete na www. mraveniste.ifno, materske-centrum@ mraveniste.info, nebo na tel. čísle 734 498 505. 

Nina Šafránek a Hana Špačková, 
koordinátorky Mraveniště 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena