Mraveniště v novém roce

2. 10. 2015

Léto už je za námi.

Během prázdnin jsme si opět užili s dětmi spoustu legrace na příměstských táborech. Vypravili jsme se hledat poklady, poznávali společně hvězdy, učili se jak se žilo za doby Rudolfy II a nechyběla ani tolik očekávaná bojovka v Říčanském lese. Fotografie z táborů si můžete prohlédnout na našem webu.

V srpnu proběhla v keramické dílně velká přeměna. Nakoupili jsme nové vybavení dílny i sušárny- stoly, židle, regály, pracovní stoly. Došlo i na nákup nové keramické pece. Za vše děkujeme městu Říčany, které poskytlo z grantového fondu dotaci.

Léto jsme již tradičně zakončili s indiány. Letošní Indiánské loučení s létem se opravdu vydařilo a tímto děkuji všem, křeří se podíleli na přípravách (Liga lesní moudrosti, Klub českých turistů Říčany a Radošovice, Muzeum, Sbor dobrovolných hasičů Říčany, Restaurace a koupaliště Jureček, Reklama-Říčany, Svaz včelařů Říčany a další) i těm, kteří si to přišli užít s dětmi. Na koupališti Jureček se pobavilo na 800 lidí!  Příští rok se opět můžete těšit.

A už je tu školní rok a s tím i spoustu pravidelných aktivit, které nabízíme vám i vašim dětem. Vybítat můžete ve sportovním klubu (atletika, florbal, míčové hry, parkour a nově i jóga), v uměleckém studiu (keramika, výtvarka a nově dramatický kroužek), ve vzdělávecím studiu (šachy) a nakonec i v hudebním studiu (flétna, klavír, akustická/basová kytara, bicí a sólový zpěv).

Pro nejmenší děti nabízí aktivity Mateřské centrum Mraveniště (budova keramické dílny). Nabízíme dopolední Mravenčí školičku, keramiku, vyrábění pro šikovné ručičky, flétničku a angličtinu. Vše jak jinak, než hravou formou.

Na všechny aktivity se můžete hlásit z pohodlí vašeho domova přes rezervační systém. Stejně tak můžete děti z kroužků omlouvat.

Na jednorázové aktivity se také můžete hlásit přes rezervační systém.

 

Korálkování – drátovaný šperk

8.10.2015 od 19h       (budova keramické dílny)

Korálkování – ketlovaný náramek

5.11.2015 od 19h             200,-Kč/osoba

Dětská expedice Lechtal 2016 (lyžování o jarních prázdninách)

29.1.2016-5.2.2016 (mraveniste.hory@seznam.cz)

 

Podrobné informace a rezervační systém najdete na www.mraveniste.info

Ivana Dudová, koordinátorka Mateřského centra Mraveniště

 

Strašínské loučení s létem

 

V sobotu 5. září se konalo na Strašíně loučení s létem ve stylu antických olympiád. Pro potěšení dětí se sešly římské bohyně, Kleopatra s Césarem  a dokonce přišel i Obelix. Připravili jsme pro dětské návštěvníky  osm soutěžních disciplin, za jejichž splnění děti dostávaly drobné odměny . Počasí nám přálo - po celou dobu na nás svítilo sluníčko. Postupně se sešlo téměř 70 dětí od malých batolat až po mládež . Po splnění všech úkolů Kleopatra dětem předala medaili a diplom. Kromě toho jsme pro ně připravili i další zábavné činnosti ( malování na obličej a výtvarné stolečky) . Příjemné odpoledne jsme zakončili až večer koncertem hardrockové skupiny Derelict . Došlo i na rozdělání ohně a pečení buřtů, výborné kýty a dalších lahůdek. Děkujeme všem dětským i dospělým účastníkům za skvělou atmosféru a těšíme se na další společnou akci.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena