MŠ a ZŠ Nemo

29. 1. 2016

Záleží nám na dětech!

                                                  

První školní rok ZŠ Nemo je v plném proudu. Do bouřlivých i poklidných vod se s námi na plavbu za poznáním vydalo sedm statečných prvňáčků, kteří se už mohou chlubit svým prvním vysvědčením. Učí se s radostí a dělají velké pokroky v angličtině – každý týden mají 2+2 hodiny výuky a tráví několik dalších hodin s rodilým mluvčím, takže se setkávají s cizím jazykem v běžných komunikačních situacích. Angličtina je integrována i do výuky dalších předmětů a stává se přirozenou součást života dětí.  Žáci už velmi pěkně čtou a trénink čtení s porozuměním přináší své ovoce. Výuka probíhá na základě hláskování, které přináší rychlý pokrok a motivuje děti ke čtení. Mnoho času a pozornosti věnujeme přípravě na psaní, rozvoji grafomotoriky a smyslového vnímání. Matematiku se učíme metodou prof. Hejného, která poskytuje prostor pro přemýšlení a staví na skutečném porozumění, ne na biflování.  Záleží nám na smysluplnosti učení, a proto výuku soustřeďujeme kolem témat ze skutečného života. Pracujeme s prvky programu Začít spolu, který podporuje v dětech samostatnost a odpovědnost za vlastní učení. Používáme široké spektrum metod i didaktických pomůcek a máme čas se každému dítěti věnovat podle jeho potřeb.

Nezaměstnáváme jen mozek, ale i tělo. Využíváme tenisovou halu i venkovní sportoviště v Pacově.  V rámci odpolední družiny nabízíme mnoho aktivit (sportovní kroužek, logopedie, keramika, tenis atd.) Denně je zařazen pobyt venku.

Od září otevíráme další první třídu pro maximálně 10 žáků.  Druhé kolo zápisu je  10. 2. 2016 od 14 do 17 hodin.  Přijďte se se svým dítětem podívat, jak fajn může být malá škola! Přijímáme též přihlášky do MŠ NEMO na příští školní rok.

 

Těší se na Vás Mgr. Dagmar Bartoňková a nová paní učitelka.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena