MŠ a ZŠ Nemo

30. 12. 2016

Angličtina v Nemu děti baví

V dnešní době se již nelze obejít bez znalosti světového jazyka. V  Nemu  vyučujeme  angličtinu  dlouhé roky podle metody Wattsenglish, která je podle mého názoru nejlepší, s čím jsem se v dalším vzdělávání a školení učitelů setkala.

Tato metoda využívá prožitkové a kooperativní učení hrou a takové činnosti, které jsou založeny na přímých zážitcích dítěte. Jazyk není pro děti oddělitelný od reality, kterou zažívají. Rády imitují hlasy z písniček a scének, napodobují postavy z příběhů a jejich způsob vyjadřování.

Děti se soustředí jen v rámci minut, proto je výuka Wattsenglish živá a prostoupená hrou a pohybem. Aktivity se střídají po pěti až deseti minutách, zařazují se podle potřeby hry podněcující aktivitu dětí i činnosti zklidňující. Uplatňují se často aktivity, které jsou dětem známé, zvyšuje se tak jejich pocit sebedůvěry a jistoty. S výukou začínáme již u nejmladších dětí a postupně angličtina zaujímá stále více časového prostoru, kdy se v hodinách vyučuje bilingvně, tj. stejný podíl češtiny i angličtiny. V hodinách je přítomen rodilý mluvčí a česká paní učitelka. V září se těšíme na posilu do našeho anglicky hovořícího týmu, bude to James Carlson z Ameriky, který se chystá  bilingvně vyučovat v ZŠ NEMO a to i při hodinách hudební výchovy, neboť je vynikající muzikant. Aneta z Austrálie bude tak moci být více v naší MŠ. Na setkání se těší lektorky AJ Pavla Betkowská a Aneta MacGibbon.

Pro zájemce o  MŠ NEMO (šk.rok 2017/2018) nabízíme pravidelná setkání každý první týden v měsíci od 9:30-10:30 hod. V pondělí Vás zveme právě na angličtinu, v úterý  na keramiku, ve středu na cvičení do tenisové haly, ve čtvrtek si zahrajeme divadlo. Objednávky zdarma na 606 541 712. www.nemoricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena