MŠ a ZŠ Sofie

25. 4. 2013

Jak si užíváme jara…

Na začátek malé ohlédnutí za svátky jara – Velikonocemi.

Na Velikonoce jsme se i u nás pečlivě připravovali. Zaseli jsme osení a každý den pozorovali, zda a o kolik vyrostlo. Do osení jsme si vyrobili několik velikonočních a jarních zápichů, ať už to byli papíroví zajíčci, slepičky nebo vyfouknutá vajíčka, zdobená různými technikami. Nechybělo ani vyprávění o tradici Velikonoc, velikonoční koledy, písničky i básničky.

Po "zasněžených" Velikonocích jsme už s velkou netrpělivostí začali vyhlížet a přivolávat opravdové jaro. Jak? Ve výtvarné výchově jsme skládali sněženky a bledulky z papíru, vyrobili jsme rozkvetlý třešňový strom. Jaro jsme se snažili přivolat i jarními básničkami, písničkami a tanečky. Myslíme, že se nám to podařilo a odměnou za naši práci nám bylo několik opravdu teplých jarních dnů, které jsme většinou trávili na školní zahradě.

Velkým tématem na celý měsíc květen – měsíc lásky - jsou pro nás "Kouzelná slovíčka, která otevírají srdíčka". Do hloubky probíráme pravidla vzájemného hezkého soužití, učíme se, že i krátká slůvka "děkuji", "prosím" nebo "promiň" mají velkou kouzelnou moc.

V nejbližší době nás čeká výlet za zvířátky do Toulcova dvora, potěšíme i naše maminky a k jejich svátku jim připravíme milé překvapení.

Každý pátek dopoledne k nám chodí děti od 2 let se svými maminkami a tatínky, aby si vyzkoušeli připravené prostředí ve školce, pomůcky a aktivity připravené pro jejich věkovou skupinu. Někteří se již zapojují do chodu třídy.

Pro dospěláky jsme ve spolupráci s Ligou otevřených mužů připravili již druhý cyklus semináře "Agrese je OK, aneb zanechte nejen kluky zakusit sílu". O seminář byl velký zájem a dle ohlasů zúčastněných nebyl zdaleka poslední.

Přejeme Vám krásné, jarem provoněné dny.

Olga Matláková

Ředitelka MŠ a ZŠ Sofie

 

Na co se můžete v nejbližší době těšit v SOFII?

Pondělí 13. května 2013, 15 hodin – Den otevřených dveří v mateřské škole

Středa 15. května 2013, 19 hodin – pravidelné setkání rodičů, tentokrát na téma "Smyslová výchova"

Pátek a sobota 24.-25. květnaMateomatika - jak učit matematiku jinak s lektorem Theo Feldnerem

Letní příměstské tábory 2013 pro děti z mateřských škol

15.7.-19.7.2013                 Týden s piráty

22.7.-26.7. 2013                Víly, strašidla a skřítci

29.7.-2.8. 2013                 Divoký západ – kovbojové a indiáni

5.8.-9.8. 2013                    Týden s lidovými řemesly

12.8.-16.8. 2013                S tancem na cestě kolem světa

Letní příměstské tábory 2013 pro děti z první a druhé třídy

29.7. – 02.8. 2013             Cesta do historie a paleontology
29.7. – 02.8. 2013             Cesta do historie a paleontologie

Bližší informace o všech akcích, přihlášky a registrace najdete na webu www.ms-sofie.cz a www.zs-sofie.cz nebo na tel. 773 220 281.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena