MŠ a ZŠ Sofie

27. 5. 2013

Květen byl u nás ve školce měsícem kouzelných slovíček. Naše motto „Kouzelná slovíčka, která otvírají srdíčka“ se prolínalo všemi aktivitami, od výtvarné výchovy až po písničky.

Všichni, děti ze školky i ze školy se vydali na výlet za zvířátky do Toulcova dvora. Dozvěděli jsme se v rámci lektorského programu průvodců, co zvířátka dělají na jaře, jak se připravují na léto, pohladili jsme si malé králíčci, kachňátka i kuřátka. Den se zvířátky nám rychle utekl a do Říčan jsme se vrátili plni zážitků.

Dubnový Den Země jsme oslavili na školní zahradě – zasadili jsme 7 ovocných keřů a už se těšíme, až si na ovoci pochutnámeJ!

Spolužákům v základní škole přibyly do třídy akvarijní rybičky – závojnatky, pancéřníčci a krunýřovec. Jako první dostal jméno krunýřovec, který se stal Karlem.

Čekala nás také oslava svátku našich maminek, pro které jsme připravili vystoupení s písničkami a básničky a vyrobili jsme pro ně dárečky.

V polovině května se uskutečnil druhý večerní seminář pro rodiče o smyslové výchově, v rámci které děti získávají jasné a vědomé informace z prostředí díky smyslům a tak prozkoumávají okolní svět hlouběji. Děti se neučí tím, že jim o věcech povídáme ale tím, že si je mohou ohmatat. V rámci této výchovy děti zapojují všechny smysly přes zkoumání kontrastů, srovnávání, rozlišování, až na úroveň nejmenších rozdílů například v odstínech nebo váze na jednotky gramů.

Konec školního roku a letní prázdniny se rychle blíží ale nás čeká ještě spousta akcí než se rozejdeme na prázdniny. Na konci května se proměníme v pohádkové bytosti a ve školce zažijeme pravou pohádkovou noc, přijde také pan fotograf, který nám vytvoří školní fotografie na památku, čeká nás Den dětí a také Velká zahradní slavnost, aneb rozloučení se školním rokem a vítání prázdnin.

O prázdninách bude školka otevřena pět týdnů, aby přivítala účastníky letních příměstských táborů pro děti v předškolním i školním věku. Poprvé také nabízíme dva týdny šachových táborů.

Užívejte sluníčko a tešíme se na viděnou,

Olga Matláková

Ředitelka MŠ a ZŠ Sofie

 

 


 

 

Na co se můžete v létě těšit v SOFII?

Příměstské tábory 2013 pro děti z mateřských škol, každý týden jiný tematický program s celodenním výletem:

15.7.-19.7.2013                 Týden s piráty

22.7.-26.7. 2013                Víly, strašidla a skřítci

29.7.-2.8. 2013                 Divoký západ – kovbojové a indiáni

5.8.-9.8. 2013                    Týden s lidovými řemesly

12.8.-16.8. 2013                S tancem na cestě kolem světa

 

Příměstské tábory 2013 pro děti z první a druhé třídy "Cesta do historie a paleontology" ve dvou termínech: 29.7. – 02.8. 2013
12.8. – 16.8. 2013

V rámci programu budou děti sami provádět vykopávky dinosaurů, kompletovat kostry přehistorických zvířat a spoustu dalších souvisejících aktivit. Na konci týdne si každé dítě odnese suvenýr z doby, kdy na Zemi byl jednou z největších šelem T-Rex.

 

Šachové příměstské tábory připravované šachovým oddílem Figurka ve dvou termínech:
29.7. – 02.8. 2013
5.8. – 02.8. 2013

Pod vedením Martiny Kořenové a trenérů šachového oddílu na děti čekají dva týdny šachování, trénování na turnaje a také spoustu aktivit na zahradě a na sportovním hřišti.

Bližší informace o všech akcích, přihlášky a registrace najdete na webu www.ms-sofie.cz a www.zs-sofie.cz nebo na tel. 773 220 281.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena