MŠ a ZŠ Sofie

30. 9. 2016

Září a říjen v Sofii

Ohlédnutí za uplynulým měsícem začneme Posvícením a posvícenskou hostinou. Ti z Vás, kteří na Posvícení dorazili, tak si užili nejen krásné počasí, ale také několik hodin hostiny s výbornými domácími moučníky a hudbou. Ukázalo se, že mezi rodiči bychom dali dohromady i kapelu o několika kytarách, klavírech či flétnách. Na hostině jsme tento rok poprvé překročili hranici 50 hus, respektive 100 porcí husích stehen. Pro ty, co masu příliš neholdují, byl k dispozici místo husy výborný tempeh.

         

Všichni si tento rok užili zvaní a roznášení koláčů – zváčů po městě. Na radnici jsme se podívali dokonce na zasedání Rady města, na náměstí děti udělaly radost spoustě lidem a samy si udělaly velkou radost zpíváním při zdobení kostela Sv. Petra a Pavla. S učiteli a několika maminkami nazkoušeli dvě části Truvérské mše, kterou si zazpívali také na Posvícení.

 Posvícení mělo tento rok také linku dobročinnou. Díky aukci prací dětí z mateřské školy a příspěvku za domácí moučníky od našich rodičů jsme během neděle vybrali téměř 6.000 Kč, které budou použity na financování nákupu stromů v Říčanech. Stromy budeme vybírat společně s odborem městské zeleně z archivu památných stromů Dendrologické zahrady.

V mateřské škole se již naplno rozběhl běžný program, včetně kroužků a přípravy našich předškoláků. Začaly také pravidelné páteční herny pro maminky s dětmi do 3 let.

Ve škole se v říjnu chystáme na první akci České filharmonie v rámci programu Čtyři živly. Nebude to v říjnu jediná hudební akce, chystáme se na komentovaný koncert FOK Má vlast a také do divadla Minor.

Za MŠ a ZŠ Sofie
Patrik Matlák, ředitel

 

 

Příprava předškoláků

program předškolní přípravy pro děti s nástupem do 1.ročníku ZŠ ve školním roce 2017/2018 se zapojením rodičů do přípravy svých dětí začíná již 5.10. 2016.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena