MŠ a ZŠ Sofie

5. 5. 2024

Letní provoz v Sofii

Mateřská škola Sofie bude s výjimkou prvního a posledních dvou týdnů letních prázdnin otevřena dětem, které chtějí zažít letní radovánky v různě tematicky laděných týdnech. Program jednotlivých týdnů je připraven tak, aby si jej mohlo užít každé dítě, bez ohledu na to, zda během školního roku navštěvuje mateřskou školu, lesní školku nebo dětskou skupinu. Pro bližší informace o termínech sledujte stránky www.ms-sofie.cz nebo volejte na 773 220 281. Cena týdenního provozu je 3600 Kč včetně stravy.

 

Česko-anglický tábor Voda nás baví, příměstský tábor od 12. 8. 2024

Léto, příroda a vodní radovánky patří neodmyslitelně k sobě! Děti si užijí týden v malebné přírodě, s krásným potokem přímo na pozemku. Budou rozvíjet fyzickou zdatnost, hrát kolektivní hry, bádat a zažívat vodu všemi smysly. Každodenně se budou zamýšlet nad životním prostředím a ekologií. Možná se budou i koupat. Také na tomto táboře nabídneme možnost přespání přímo na statku. Pokud bude počasí přát, tak pod širým nebem.

 

Dragons and Legends, příměstský tábor od 22. 7. 2024 

Pro starší žáky základní školy připravujeme anglický tábor, primárním kritériem je schopnost zvládnout celý týden v anglickém jazyce. Mladší sourozenci, kteří rozumějí, jsou vítáni.

Dragons are fascinating creatures. We will play games with them and also fight them a little bit. Join us this summer in Kamelot… sorry in Kuri-lot where we will learn all about myths, legends, and ancient monsters. We will work on reading comprehension, speaking, historical study, and practical life skills. We’ll even get to design and name our own monsters! Campfire songs, alchemy rituals, and sword fighting are all part of the fun!

 

Zápis do mateřské školy

Termín zápisu do mateřské školy je stanoven na 13. 5. 2024 od 9.00 do 13.00, ale přihlášky do jednotlivých tříd přijímáme průběžně a termín návštěvy ve třídách domlouváme podle potřeb rodičů. Od září 2024 otevíráme bilingvní třídu pro děti od 3 do 6 let, která navazuje na bilingvní třídu pro děti do 3 let. Rodiče se zájmem o anglický jazyk tak mohou celé předškolní vzdělávání dětí absolvovat ve dvoujazyčném prostředí. Těšíme se na vaši návštěvu či telefonát na 773 220 281.

 

Den otevřených dveří v ZŠ Sofie

Tam, kde učitel není guru vševědomosti, ale vzdělaný a vlídný dospělý s uceleným vztahem k nedokonalosti a chybám, lze najít poklad každý den i v těch nejobyčejnějších činnostech.

Věříme, že přesně takovým místem druhý stupeň ZŠ Sofie je. Zveme vás na praktickou ochutnávku ve středu 15. května na statku ZŠ Sofie v Říčanech Kuří, Květná 22. Od 8.15 hod. budete mít příležitost vyzkoušet si provázanost výuky a reálného života. V odpoledních hodinách od 14.00 hod. nabídneme rodičům teoretický podklad spolu s praktickými informacemi.

Tým učitelů připravil aktivity pro rozvoj matematicko-fyzikálních kompetencí. Budeme pracovat s plochou i objemem. Angličtinu pohladíme kvízem o stromech nebo dramatizací textu o štědrém stromu. Divokou i kultivovanou část zahrady statku využijeme k fyzické práci i ke sběru bylinek na společnou svačinu. Nebudeme se vyhýbat stavbě věty nebo slovním druhům, protože náš rodný jazyk má schopnost uchvátit formou i obsahem. Jako zapálení učitelé sledujeme stanované pedagogické cíle, ale také dobře víme, že ten opravdový koktejl poznání není možné namíchat bez nápadů a kreativity dětí.

Den začneme společným plánem z nabídky činností, která bude obsahovat aktivity akademické, relaxační, rytmické i výtvarné. Vytvoříme prostor pro samostatnou i týmovou práci. Na závěr budeme reflektovat i hodnotit. Využijeme osvědčených postupů, které umožní zažít úspěch a zároveň se vypořádat s příležitostně neúprosnými procenty.

Den otevřených dveří je primárně celodenní ochutnávkou pro žáky pátých ročníků. Rodiče ráno provedeme statkem a přivítáme opět ve 14.00. Závěrečná reflexe a zhodnocení dne je společnou aktivitou pro obě skupiny.

Těšíme se na vás!

 

Letní škola Sofie pro žáky od 4. ročníku a jejich rodiče

Přechod ze třetího do čtvrtého ročníku, v ZŠ Sofie tedy přechod z první trojročí do druhého trojročí, otevírá další paletu možností, jak se učit, plánovat, růst akademicky i osobnostně. Připravili jsme koncept třídenní letní školy, vždy pro dvojici rodič–dítě. V případě, že vás zajímá přechod do 4., 5. nebo 6. ročníku a najdete od 16. srpna tři dny času, rádi vás v ZŠ Sofie uvidíme. Pro více informací volejte na 773 220 281 nebo pište na adresu seminare@zs-sofie.cz.

Patrik Matlák, ředitel ZŠ Sofie

Přílohy:

Zápis do MŠ 2024 V2.pdf (1719 kB)

Příměstský tábor 2024 Dragon[18].pdf (1335 kB)

Letní škola Sofie pro žáky a rodiče.pdf (1286 kB)

ČESKO-ANGLICKÝ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR - čtvercový formát.2[60].pdf (3135 kB)

Den otevřených dveří ZŠ 2.stupeň 2.pdf (1188 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena