MŠ Bambinárium Říčany

29. 11. 2019

Čas podzimu se pomalu přesouvá do zimního období a v Bambináriu máme napilno.

Možná jste si také všimli, že nás atmosféra vánočních příprav zasáhne rok od roku časněji, když na nás z regálů juknou čokoládoví Mikulášové a čertíci málem současně s koncem letní sezóny. Někdy člověku přijde líto, že zimní chvíle povídání při přástkách jsou nenávratně pryč. Ale jdeme s dobou, takže našim dětem opět začaly lekce plavání a bruslení, listopadové výlety na dýňovou farmu, minigolfové hřiště na Gutovce, super návštěva u říčanských hasičů, Gulliverova cesta v galerii Dox a podzimní galerie společného tvoření rodičů a dětí prosvištěly kolem nás rychlostí blesku.  

V prosinci připravujeme další výlety podle abecedy a samozřejmě také besídku, tentokrát v duchu ryzí české tradice, na kterou zveme nejen rodiče našich dětí, ale i potencionální zájemce, kteří chtějí nahlédnout do prostředí školky. Termín této akce najdete jako vždy začátkem měsíce na informační tabuli před budovou Bambinária.

A po tom všem shonu se budeme těšit na vánoční prázdniny v době od 21. 12. 2019 do 1. 1. 20 20.

Na závěr tohoto předvánočního povídání, kde jsem si tak trochu posteskla nad zběsilým životním tempem, mi dovolte nápad na jakýsi univerzální dárek pro všechny, kterým leží na srdci zdraví našich dětí, také to pravé, vánoční spočinutí, ale zároveň i ten krok s dobou, chcete-li.

Mám na mysli všechny ty televize, počítače, telefony, které nám mají zpříjemňovat život. Jak pravděpodobně tušíte, tyto přístroje zároveň produkují určité záření. Ve vyspělých zemích (bohužel zatím ne dostatečně v té naší) se o tomto fenoménu už poměrně dlouho hovoří a provádějí se účinná opatření pro jeho omezení. Sáhněte po tomto dárku: informujte se dostatečně, je to velice jednoduché. Dopřejte si komfort tichých zimních noci bez elektro-smogu.

 

Přejeme vám všem krásné Vánoce a šťastný nový rok!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena