MŠ Bambinárium Říčany

1. 11. 2020

Pasování ochránců přírody na Marvánku

Lesní program MŠ Bambinárium, který je letos reakcí na COVID-19, nám přinesl alespoň jednu pozitivní věc – výuku a vzdělávání, ale také zábavné odpolední akce pro rodiče a děti jsme přesunuli do přírody. Poslední zářijový den ve středu 30. úspěšně proběhl první z nich.

Ještě tři dny před plánovanou akcí nebylo počasí moc příznivé. Neustále pršelo. Bylo tedy ve hvězdách, zdali se vůbec akce uskuteční, ale vykouklo sluníčko a bylo krásné babí léto. Všichni jsme si to nakonec hezky užili.

Akce proběhla v okolí Marvánku. Děti společně s rodiči plnily zapeklité úkoly na připravených stanovištích. Na startu každý dostal balíček se svačinkou a instrukce k lesní hře.

Naše dobrodružství mohlo začít. Na připravených stanovištích čekala na děti a rodiče zvířátka. Děti je měly nejprve správně pojmenovat a pak odpovídat na připravené otázky. Po splnění veškerých úkolů děti došly do cíle, kde je vítala krásná lesní víla, která pasovala naše malé dobrodruhy na ochránce přírody. Jako odměnu dostaly děti Zálesácký deníček, do kterého si budou v průběhu celého školního roku zaznamenávat své poznatky z toulek po okolní přírodě Říčanského kraje.

Rádi bychom tímto poděkovali i jejich rodičům za hojnou účast. Bez nich by to nebylo ono.

Dagmar Benková, ředitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena