MŠ Čtyřlístek

2. 5. 2020

Pár přátel stačí mít…

Jak moc platí tato slova, zejména v dnešní době, nás přesvědčila naše Zaječí parta z MŠ Čtyřlístek a senioři z Domova Pod Kavčí Skálou v Říčanech. Uplynulých pár týdnů nás utvrdilo v tom, že naše více než desetileté mezigenerační setkávání má velký smysl a skvěle funguje i v náročnějších podmínkách.

Jakmile vznikla potřeba roušek, zaktivizovaly se naše maminky i děti a společnými silami, pod vedením paní Grabovské, putovala do domova pěkná hromádka roušek. Podporu od nás dostávají naši přátelé v domově v pravidelných dávkách prostřednictvím Zaječího zpravodaje. Je v něm spousta pozdravů, obrázků a fotek od dětí i rodičů. Radost dělají i právě rozkvetlé kytičky, které děti pro seniory na podzim zasadily na jejich zahradě v domově. O další báječné překvapení v podobě velikonočních dárečků se postarala paní Kadeřábková s dětmi.

Naprosto fantastická a nečekaná zpětná vazba přišla z od našich přátel z DPKS. Tolik krásných dopisů plných lásky, citu, něhy a vděčnosti nás nesmírně mile překvapilo.  Neméně krásný je i fakt, že za pomoci ergoterapeutky DPKS paní Veroniky Šmejdové píší senioři pro děti pohádky, básničky a své vzpomínky.

Jedinečné a pevné přátelské pouto a spousta krásných vzpomínek na společně strávené chvíle je nám v současné době povzbuzením i pohlazením.

Díky vám všem, jsem na vás pyšná.

Jana Michaličková

učitelka MŠ Čtyřlístek Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena