MŠ Čtyřlístek

29. 8. 2020

Čtyřlístek a srdce s láskou darované

Třídě Zajíčků z MŠ Čtyřlístek Říčany se již podruhé podařilo uspět v celostátní soutěži dětských kolektivů Srdce s láskou darované. Tentokrát jsme si bohužel, vzhledem k bezpečnostním opatřením, nemohli ocenění za krásné 3. místo převzít v historických prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, jak bylo původně plánováno. O slavnostní vyhlášení jsme ale nepřišli a společně s rodiči  a  vzácnými hosty jsme si báječnou atmosféru užili v prostorách Hradní zahrady v Říčanech, kam za námi se spoustou krásných dárků a medailí zavítali i zástupci organizátorů a porotců soutěže: pan Jan Vícha, jednatel společnosti Optys, paní Jana Jenšíková, jednatelka vydavatelství ANTECOM a pan Marek Jenšík, obchodní ředitel ANTECOM.

Náš letošní soutěžní projekt Zlatá rybka pro nás byl skutečnou výzvou. Propojili jsme dva dlouhodobé projekty navazující na mezigenerační setkávání s klienty Domova Pod Kavčí skálou v Říčanech a spolupráci s Odborem sociálních věcí a zdravotnictví v Říčanech.

Díky Zlaté rybce získaly děti opět spoustu nových zkušeností, vzájemně spolupracovaly, pomáhaly si, přicházely s novými nápady. Rozdávaly radost, dobrou náladu a hlavně měly možnost své zážitky společně sdílet v „kruhu“ a pochopit, že máme nejen svá práva, ale i povinnosti vůči druhým.

Velké poděkovaní patří všem našim rodičům za obrovskou podporu a ochotu se zapojit, ergoterapeutce DPKS paní Veronice Šmejdové za neuvěřitelné nasazení a báječnou spolupráci, všem seniorům z domova, jejichž přátelství, životního moudra i vlastnoručně vyrobených dárečků si velice vážíme, vedoucí Odboru sociální péče paní Blance Spolkové a všem jejím „vílám“ za motivaci a skvělou spolupráci.

Každý z nás potřebuje svůj pevný kruh, který nám poskytuje pocit jistoty, bezpečí, lásky, úcty a sounáležitosti. Je nám ctí být součástí tohoto kruhu. Zaječí parto, jsme na vás všechny moc pyšné!

Jana Michaličková a Ivana Jirsová, třídní učitelky


 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena