MŠ Čtyřlístek

27. 8. 2022

Čtyřlístek v Poslanecké sněmovně

 

V rámci celostátní soutěže Srdce s láskou darované získal náš projekt Zaječí štafeta Zvláštní cenu ministra práce a sociálních věcí za rozvoj mezigenerační spolupráce a solidarity. Toto ocenění pro nás znamená více než 13 let nádherných setkání, zážitků a navazovaní přátelství mezi dětmi z MŠ Čtyřlístek a seniory z Domova Pod Kavčí Skálou.

Slavnostní vyhlášení proběhlo 20. 6. 2022 v Poslanecké sněmovně PČR a naše třída Zajíčků měla tu čest být při tom a parádně si vše užít.

Při vstupu do sálu na nás dýchla slavnostní atmosféra. Celý program byl pro nás velikým zážitkem, na který budeme dlouho vzpomínat.

Podání ruky s panem ministrem Jurečkou pro nás hodně znamenalo a cítili jsme se opravdu důležitě. Z čestného místa nás pozorovaly naše dvě babičky Marušky z DPKS v Říčanech, které jsme si jako hosty mohli pozvat, a držely nám všechny palce. Dostaly kytičku nejen od nás, ale i od pana ministra. Domů jsme odjížděli šťastní a s krásnou medailí na krku.

Zejména minulé dva roky byly velkou výzvou a my jsme velmi pyšní na to, že i přes všechny překážky se nám dařilo a stále daří aktivně spolupracovat, podporovat se  a v rámci daných možností být spolu. Právě překonávání překážek naši Zaječí partu učí táhnout za jeden provaz, posiluje vůli a odhodlání nacházet nové cesty, ale hlavně se nevzdávat, i když je cesta někdy hodně klikatá a hrbolatá.  

Velký dík patří našim rodičům za podporu a chuť se zapojit do našich aktivit, ergoterapeutce DPKS a naší nadšené spolupracovnici Veronice Šmejdové i zaměstnancům Domova.

Babičky a dědečkové, máme vás rádi!                                 

Jana Michaličková a Zaječí parta  

foto: Luděk Krušínský                                                                            

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena