MŠ Kuřátko

5. 7. 2021

Zprávičky ze školičky Kuřátko

Mateřská škola Kuřátko má za sebou první školní rok. Nejstarší kuřátka nám odlétnou do první třídy základní školy. Většina těch mladších se však v září do své žluté školky na návsi v Kuří vrátí. Ačkoliv to při průjezdu obcí nevypadá, Kuří nám nabízí nekonečné možnosti objevování a zkoumání. Stačí e podívat na naše stránky www.mskuratko.ricany.cz.

V den svátku všech dětí, jsme se hlubokými okolními hvozdy a vysokou trávou prérie vydali najít indiánský kmen, o kterém se vyprávělo v legendě. Za doprovodu bubnu a podle starodávné mapy jsme se všichni vydali hledat šamana Manitou do jeho teepee. Cestou jsme zkoušeli nejen naši odvahu a schopnosti, ale také jsme se naučili indiánský tanec a tajnou řeč beze slov.  Splnili jsme zkoušku indiánské zručnosti, a mohli jsme tak z rukou velkého šamana převzít odměnu – tajemný Amulet Slunce.

Báječné překvapení pro děti byl příjezd hasičského auta přímo k nám před školku. Díky Sboru dobrovolných hasičů v Kuří jsme měli možnost seznámit se s tím, co vše hasič potřebuje ke své práci. Vyzkoušeli jsme si stříkání hadicí na cíl a zjistili, jak to vypadá uvnitř kabiny hasičského vozu. Dětem svítila očka stejně jako majáčky auta. Jen hasičská přilba byla pro některé příliš těžká. Děti si hrály na hasiče a zachraňovaly cokoliv a kohokoliv ještě několik dní poté.

Nakonec jsme se v červnu vydali na dobrodružství s kamínkem. S obrázkovou knížkou jsme poznávali cesty jednoho obyčejného kamínku světem. A tak když půjdete kolem naší školky v Kuří, dívejte se pečlivě kolem sebe, možná najdete nějaký malovaný kamínek právě od našich kuřátek.

Přejeme všem poklidné léto.

m MŠ Kuřátko

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena