MŠ Landie

30. 10. 2015

Tenis, plavání, angličtina... to vše v mateřské škole Landii

První dva měsíce nového školního roku jsou za námi a v naší mateřské škole Landie už naplno běží naše tradiční aktivity.

 

Nejstarší třída Včelek chodí jednou týdně na tenisovou průpravu s trenéry do sportovního areálu Oáza a jednou týdně jezdí na plavecký výcvik do bazénu do centra Na Fialce. Během dopoledního vzdělávacího bloku třídy Včelek je pamatováno na pravidelnou předškolní přípravu, která probíhá čtyřikrát týdně. S přípravou na zápisy do škol souvisejí i individuální pohovory s rodiči, které proběhnou teď na podzim, a návštěvy spřízněných základních škol.

 

Nejen ve třídě Včelek, ale i ve třídě Motýlků a Berušek pravidelně probíhají výtvarné a řemeslné aktivity, hudebně pohybová průprava, zdravotní cvičení a sportovní hry na našem velkém hřišti či v tělocvičně naší školky. V našem vzdělávacím programu má své pevné místo také předškolní polytechnika. A i v letošním roce se děti dvakrát týdně „setkávají“ se Stevem při angličtině s Wattsenglish.

 

Odpolední blok aktivit po poledním odpočinku je pro první polovinu školního roku sestaven následovně:

-        v pondělí – hudební hrátky a rytmika

-        v úterý – dramatický kroužek, volitelná AJ

-        ve středu –  skupinová řečová výchova (logopedie)

-        ve čtvrtek – výtvarné tvoření, volitelná AJ

-        v pátek – aktivity na přání dětí

 

Pestrý program naší školky doplňujeme divadélky, výlety, vzdělávacími programy, projektovými týdny, ale také třeba dobrodružnou nocí ve školce  či osvětovými akcemi pro rodiče i širokou veřejnost týkající se opravdu kvalitní zdravé výživy, kterou jako jedni z mála vaříme dětem v naší školní kuchyni.

 

Krásný podzim přeje tým jesliček a mateřské školy Landie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena