MŠ Landie

29. 1. 2016

My tři králové jdeme k vám...

...k nám do Landie opravdu přišli: Kašpar, Melichar i Baltazar.  Ve školce jsme si o průvodu Tří králů hodně povídali a četli, takže jsme věděli, proč se králové do Betléma vypravili a jaké dary přinesli. Vybrali jsme tři nejšikovnější školáčky, vyrobili jsme jim královské koruny, s pomocí maminek jim ušili vzácná roucha a mohli jsme vyrazit na tříkrálový průvod. Samosebou jsme nejprve obešli kamarády z ostatních tříd, navštívili jsme i naše malinká batolátka v jesličkách a všude jsme za sebou nechali známý nápis K+M+B. S pásmem vánočních koled jsme poté vyrazili potěšit babičky a dědečky do domu seniorů v Mnichovicích, kde nás čekalo opravdu milé a vřelé přijetí.

Jakmile náš průvod dorazil zpět do školky, všichni jsme se běželi převléci do sáňkovacího oblečení a vyrazili jsme na svah v naší školce. Sáňkování a bobování jsme si díky sněhové nadílce dosyta užili.

V druhé polovině ledna udeřily mrazy a my jsme zahájili školku na lyžích – tedy lyžařský kurz na Šibeničním vrchu. Celý týden jsme pilovali lyžařskou techniku a při tom si užívali plno her a soutěží, které pro nás instruktoři lyžařské školy připravili.

Po sportovně náročném týdnu na nás čekala pohádková odměna v podobě filmového představení v kině na Fialce. Taky jsme se nemohli dočkat, až k nám dorazí lektorky z Malé technické univerzity s krabicí plnou Lega. S velkým nadšením jsme absolvovali první lekci a naučili se, jak se stát zodpovědnými staviteli měst. Už se těšíme na další lekce, kdy si zahrajeme na architekty, elektrikáře nebo instalatéry.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena