MŠ Landie

27. 10. 2016

Novinky z Landie ve školním roce 2016/17

Landie otevřela 1.září školku v novém kabátě. Zvětšovali jsme třídy, vybavovali je novými koberci a hračkami, zařizovali nové šatny, náš tým se rozrostl o nové paní učitelky, máme novou paní ředitelku. To vše proto, že nám výrazně narostl počet dětiček, které do naší školky docházejí. Díky grantu z evropských fondů jsme mohli výrazně snížit školné a tím naše služby zpřístupnit širšímu okruhu rodičů. To vše při zachování vysokého standardu naší péče o děti v duchu nám tolik blízké filozofie „Respektovat a být respektován“. A to ruku v ruce s naším zaměřením na zdravý životní styl, zdravý pohyb na čerstvém vzduchu a na čerstvou stravu v bio kvalitě vařenou s láskou v naší vlastní kuchyni.

Ve vzdělávací nabídce Landie má i nadále pevné místo výuka anglického jazyka hrou, a to metodikou Wow! od jazykové školy Wattsenglish. Novinkou od letošního školního roku je přítomnost zahraniční stážistky, která vyučuje angličtinu na všech třídách a s dětmi tráví čas i mimo chvilky s angličtinou, tedy při volné hře na hřišti, v tělocvičně, ve třídách. V létě jsme u nás měli na stáži studentku angličtiny Serru z Turecka a od října děti učí Fay z Atén, která v Řecku vystudovala předškolní pedagogiku. Přítomnost stážistek z různých zemí je pro nás všechny, děti i dospělé, velkým přínosem a pomáhá nám odstraňovat zbytečné předsudky či obavy z neznámého.

Děti i v letošním roce čeká bohatý program, divadla, dílničky od Muzea Říčany, Malá technická univerzita, tematické dílny a projektové týdny. Děti z nejstarší třídy chodí i v letošním roce na tenis do sportovního areálu Oáza, čeká je týden na lyžích a na jaře školka v přírodě. Myslíme na důležité propojení s rodiči našich dětí, organizujeme setkání, to nejbližší je samozřejmě vánoční, chystáme hravá odpoledne pro maminky a tatínky a běží i náš dlouholetý program „Rodič v akci“. Přejeme všem krásný podzim!

Broučci, Berušky, Motýlci a Včelky z Landie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena