MŠ Landie

27. 1. 2017

Školka na lyžích a tříkrálové koledování

Jako každou zimu, i letos jsme pro nejstarší děti z naší školky Landie připravili týdenní školku na lyžích. Již třetím rokem jezdíme lyžovat na Šibeniční vrch do Mnichovic, kde lyžařská škola pana Víta Veselého zajišťuje „Veselé lyžování s Mikešem“. Rádi bychom na tomto místě poděkovali jak panu Veselému, tak všem skvělým instruktorům za moc hezký přístup k dětem, díky kterému si děti lyžování opravdu užívaly! Děti za těch pár dnů udělaly výrazný pokrok, takže poslední den už téměř všechny jezdily na velkém vleku a s přehledem křižovaly sjezdovku. Velké poděkování patří i naší paní ředitelce Hance a paním učitelkám Klárce a Lucce, které děti na svahu vydatně povzbuzovaly a posilovaly povoleným dopingem – pečenými dobrotami od naší kuchařky Kačky.

Na lyžování se naše děti těšily hned po návratu z vánočních prázdnin. Vhodnou přípravou na zimní sportování byla nečekaně bohatá sněhová nadílka. Díky ní všechny naše děti, a to i ti nejmenší Broučkové, s velkou chutí sjížděly kopec na naší školkové zahradě na lopatách a bobech a stavěly sněhuláky!

V prvním lednovém týdnu jsme ovšem měli ještě jeden zajímavý program – projektový tříkrálový týden. Už od pondělí jsme si povídali o příchodu Tří králů k narozenému Ježíškovi, vysvětlili jsme si, jaké dary mu přinesli, a naučili jsme se známou koledu. Podle staré francouzské tradice si každá třída upekla bábovku, do které se dala zapéct mince. Kdo minci při rozkrojení bábovky objevil, ten se stal jedním z králů a připravoval se na putování do Betléma. V pátek se potom průvod Tří králů s početnou družinou vydal na cestu, klanět se Ježíškovi a koledovat po naší školce.

Začátek roku je pro naše předškoláky důležitý především kvůli blížícímu se zápisu do školy. Proto třída nejstarších Včelek přijala pozvání na návštěvu základní školy Magic Hill, aby si děti vyzkoušely, jak to v doopravdické škole chodí. Už se moc těšíme!

A co nás v nejbližší době ještě čeká? První lekce malé technické univerzity, divadlo s hudebním představením Jak šli muzikanti světem a přípravy na masopust!

Krásné zimní dny vám přejí děti a paní učitelky ze školky Landie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena