MŠ Motýlek

29. 5. 2022

Čarodějnice v MŠ Motýlek

Na konci dubna v Motýlku proběhl čarodějnický rej, při kterém děti rozvíjely svou tvořivost a učily se rozlišovat rozdíly mezi dobrem a zlem. Maminky dětem připravily kostýmky čarodějů a čarodějnic, aby děti mohly přijít do školky v čarodějnických maskách a kostýmech. Společně si čarodějové a čarodějky zatančili na košťatech i bez nich na kouzelné diskotéce. Zahráli jsme si čichovou hru, nasbírali bylinky a pojmenovali je a pak se s dětmi bavili, zda jim voní či nevoní. Bylinky a přírodniny jsme smíchali a uvařili lektvar na vyléčení neduhů s přáním zdraví nám všem. Děti si vyrobily kouzelnickou hůlku, díky které mohly vše, co nechtějí, odkouzlit pryč, což je motivem těchto oslav. Grafomotorickou hrou byla výroba pavouků v pavučině. Procvičovali jsme koordinaci ruka - oko, uvolněné tahy ruky a správné držení pastelek. Poté jsme si pověděli o tom, jak jsou pavouci užiteční. Na závěr dne všechny děti dostaly Řád zlatého klobouku a diplom.

 

Divadélko

Užili jsme si s dětmi další divadélko, tentokrát s pohádkou O neposlušných kůzlátkách. Zapojujeme divadlo do programu školky pravidelně, protože divadlo je skvělým prostředkem pro sdílení radosti mezi všemi zúčastněnými, pochopením důležitosti vzájemné spolupráce a respektováním se navzájem. Rozvíjí také fantazii, představivost, tvořivost, ale i upevňuje schopnost se soustředit a uvolnit se. Děti i tentokrát rády spolupracovaly a děj jim přinesl poselství, že je dobré mít důvěru ve své schopnosti, protože kdo čelí překážkám z pozice dobra, vždy je přemůže.

Léto

Těšíme se na děti i během léta. V červenci budeme procházet s dětmi pohádkami. Srpen bude cestovatelský, vodou, vzduchem i po souši se vydáme s dětmi za dobrodružstvím. Místa už se plní, pokud máte zájem, přihlášku najdete zde: skolka-motylek.eu Kdo váháte, přijďte se podívat, den otevřených dveří máme stále, stačí napsat či zavolat.

Kolektiv MŠ Motýlek

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena