MŠ Sofie

1. 5. 2015

-Zatmění Slunce -Ukončení programu předškolní přípravy a zahájení programu adaptace budoucích prvňáčků -Letní program v MŠ Sofie -Volná místa pro školní rok 2015-2016

Zatmění Slunce

Žáci základní školy se 20.března vypravili na hvězdárnu v Ondřejově sledovat největší v České republice viditelné zatmění až do roku 2026. Přípravě na samotné pozorování byla věnována velká pozornost, žáci si vyzkoušeli model i prošli pomůcky připravené k zatmění Slunce i měsíce. Počasí i zatmění bylo skvělé !

Pro zajímavost – úplné zatmění Slunce nad Českem bude až v roce 2135.

 

 

Ukončení programu předškolní přípravy a zahájení programu adaptace budoucích prvňáčků

Na konci dubna v Sofii končí program systematické přípravy předškoláků. Na jedné z posledních hodin děti pracovaly s velkou trinomickou krychlí, hledaly podobnosti a odlišnosti (vzorec (a+b+c)3 jsme však nevysvětlovali J).

 

Od 13.5. začínáme s programem adaptace žáků budoucího prvního ročníku základní školy Sofie. Předškoláci z naší školky a jejich budoucí spolužáci z jiných školek se začnou postupně integrovat do kolektivu i programu stávající smíšené třídy. Na programu jsou společné výlety i škola v přírodě. Mimo jiné se chystáme, po velkém úspěchu Noci s Andersenem s knížkou Jiřího Trnky Zahrada, do Plzně na interaktivní výstavu, kterou připravili vnuci Jiřího Trnky.

 

Letní program v MŠ Sofie

Od 13.7. do 28.8. připravujeme v mateřské škole Sofie letní program pro děti od 3 let. Program je otevřen i dětem, které do mateřské školy Sofie nejsou zapsané. Uvítáme i děti, které by si chtěly vyzkoušet, s čím si u nás děti hrají a co se při tom učí. Letní program bude přizpůsoben počasí a značná část programu se bude realizovat venku v „zelené třídě“.

Pro konkrétní termíny a možnost přihlášení sledujte aktuality na www.ms-sofie.cz.

 

Volná místa pro školní rok 2015-2016

Zápis na uvolněná místa po dětech přecházejících na základní školy probíhá průběžně do zaplnění kapacity mateřské školy. Přihlášky na volná místa získáte při osobní návštěvě a prohlídce mateřské školy. Domluvte si termín návštěvy telefonicky na 773 220 281 nebo emailem na info@ms-sofie.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena