MŠ Srdíčko

1. 5. 2015

-JAK JSME V SRDÍČKU SLAVILI VELIKONOCE -Výlet do Toulcova dvora -MŠ Srdíčko Říčany přijme kvalifikovanou pracovní sílu na pozici učitelka MŠ.

JAK JSME V SRDÍČKU SLAVILI VELIKONOCE

Na Velikonoce jsme se pilně připravovali nejen doma, ale i ve školce ve všech třídách. Paní učitelky měly spoustu nápadů, jak bychom si mohli připravit sváteční výzdobu. Zaseli jsme jarní osení, vyráběli zajíčky, jednoho malovaného ze dřeva a druhého z papíru, každému z nich jsme namalovali barevné vajíčko. Nezaháleli jsme ani na keramice, kde se vedle zajíčků narodila pod našima šikovnýma rukama také malá kuřátka. Výrobky jsme potom vyzdobili vzrostlé osení. Společně jsme si připomenuli velikonoční tradice, za odměnu na cestu domů dostali kornout zdravých dobrot a těšili se na vítání svátků jara společně s našimi rodiči a sourozenci. Počasí nám myslím přálo, proto věříme, že každý z vás oslavil Velikonoce ve zdraví a nabral sílu do nadcházejících dní. Budeme ji potřebovat, protože u nás ve školce je stále živo. Plaveme, zpíváme, tvoříme, cvičíme jógu, trénujeme logické myšlení, chráníme přírodu a pomáháme si navzájem. Těšíme se na další výlety a divadelní představení, která nás ještě čekají. Děti z MŠ Srdíčko

 

 

DĚTI Z MŠ SRDÍČKO PŘIVÍTALY JARO V TOULCOVĚ DVOŘE

Nemohli jsme ani dospat. Ráno 18. března jsme se sešli před školkou, nasvačili se a přijel pro nás autobus se sympatickým panem řidičem, kterého jsme krásně pozdravili, nastoupili a těšili se na výlet. Připoutali jsme se a všechny nás moc zajímalo, kudy že to asi pojedeme. Projeli jsme Černokosteleckou a najeli na dálnici směr Hostivař. Zaujala nás stará Hostivař a její domečky. Vypadalo to tam jako v pohádce.

Když jsme dorazili na místo, ve dvoře na nás čekala paní průvodkyně Saša, která nám rozdala nálepky se jménem, abychom se lépe poznali a symbolické zvonečky na krk, abychom se skamarádili se zdejšími ovečkami. Běželi jsme se hned na všechny podívat a nakrmili je mrkvičkou. Dostali jsme také sami velký hlad a spěchali pro svačinku k naší paní učitelce Lídě a Michalce. Posilněni jsme se později shromáždili v malé dílničce a domluvili se, že si vyrobíme něco hezkého na památku. Nejdříve jsme si vybrali vzorky barevné vlny. Vytvořili jsme placičku z bílé vlny, barevnou vlnu jsme smotali dohromady, zabalili do bílé a vymodelovali kuličku. Celé jsme to namočili do teplé vody, promnuli v ruce, namočili do studené vody. Nakonec jsme kuličku rozkrojili a objevil se nám krásný barevný obrázek zakuklený do ovčí vlny. Všichni jsme měli krásný nevšední zážitek a děkujeme naší školce a všem z Toulcova dvora, že pro nás výlet zorganizovali.

Už nyní se těšíme na další společný výlet. Čeká nás návštěva svíčkárny a zvířecí farmy v Šestajovicích, velikonoční tvoření ve školce, rej čarodějů a čarodějnic, spousta divadelních představení, zahradní slavnost a pasování předškoláků na školáky. Pracujeme také na tom, abychom se k sobě hezky chovali a pomáhali si. O všech akcích vám v příštích číslech rádi napíšeme.

Děti z MŠ Srdíčko

 

 

 

INZERÁT

MŠ Srdíčko Říčany  přijme od 1.9.2015 na částečný úvazek / 0,23 / s flexibilní pracovní dobou kvalifikovanou pracovní sílu na pozici učitelka MŠ. V případě zájmu nás  kontaktujte na tel. čísle 323602896 .

 

Děkuji a přeji pěkný den Stoupencová Eva

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena