MŠ Srdíčko

29. 10. 2021

Začátek školního roku u nás v mateřské škole Srdíčko proběhl v klidné a přátelské atmosféře. Děti, které již naši školku navštěvovaly, ale i ty nové se těšily na nové kamarády a na všechno, co spolu během roku prožijí.

Proto jsme se zaměřily na to, aby společně strávený čas byl naplněn hlavně zábavnými činnostmi a hrami, které vlastně děti učí životu v kolektivu, empatii, respektování pravidel bezpečnosti a soužití mezi dětmi a dospělými. Tento způsob dětem umožňoval snadnější zvládnutí přechodu z rodinného prostředí do školky.

Jednou z aktivit byl „Den mobility“, který se konal na naší zahradě a měl dětem zábavnou formou ukázat bezpečné chování a pohyb v dopravě. Dále jsme rozjeli celoroční projekt „Se Sokolem do života“ – děti zdolávaly překážkové dráhy, házely na koš, lezly, podlézaly, učily se sprintovat a za zvládnutí si lepily do svého sešitku nálepku. Dále nás čeká třeba kop na bránu a mnoho dalších. „Podzim bere za kliku“ je podzimní projekt, který děti provází podzimní přírodou a různými aktivitami. Jednou z aktivit bylo tvoření mandaly z přírodnin, frotáž z listí, sběr kaštanů a vyrábění zvířátek. Další akcí byl příjezd „divadýlka“, kterým v dětech probouzíme zájem o kulturu a umění.

Veškeré tyto aktivity nám hodně usnadnily adaptaci dětí a proměnily slzičky v úsměvy na tváři.

Kolektiv MŠ Srdíčko

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena