MŠ Sunny Kids

31. 10. 2022

SUNNY KIDS ŘÍČANY – laskavá školka dostupná všem dětem

A je tu podzim! Kouzelný, barevný, hřejivý podzim. A jak si děti v Sunny Kids jedno z nejkrásnějších a nejbarvitějších ročních období užili?

Naše nejmenší děti v dětské skupině byly velmi pilné a podzimních dnů si užívaly v plném nasazení. Povídali jsme si o babím létě, učili jsme se barvy a druhy ovoce a zeleniny, které jsme i ochutnali. Vyprávěli jsme si o podzimní sklizni a společně jsme tvořili podzimní výrobky. Naučili jsme se několik tematických básniček o zvířátkách. Také jsme vesele tančili, hráli na hudební nástroje, zpívali a chodili na procházky do přírody. A čeho jsme si užili dozajista nejvíce? No přece našich nekonečných hrátek v hromadách barevného listí provoněných hřejivým podzimem a bylo nám společně krásně.

V mateřské škole jsme si podzim také užívali plnými doušky. Přivítali jsme naši milou rodilou mluvčí, Harriet Rogers, která k nám přijela až z dalekého Aucklandu. Společně jsme se vzdělávali v českém a anglickém jazyce, učili jsme se o kouzelně měnící se podzimní přírodě, lesních zvířátkách, co se děje na podzim se stromy a jejich plody a zvídavě jsme pozorovali dechberoucí barevnost přírody kolem nás. Cvičili jsme paměť, upevňovali znalost abecedy, předškolní matematiky a prohlubovali jsme zrakové vnímání. Přiblížili jsme si příběh svatého Václava a proč si připomínáme Den státnosti. Společně jsme oslavili narozeniny dvou našich kamarádů a bylo nám báječně. Podnikli jsme také výlet do Dendrologické zahrady a stihli jsme i výlet vláčkem za honbou kaštanů a dalších sezonních přírodnin, z kterých jsme si vytvořili krásné podzimní dekorace. A jelikož jsme opravdu školka v pohybu, tak jsme absolvovali i podzimní kurz bruslení.

Prostě podzim v Sunny Kids byl jedinečně kouzelný, poučný, zábavný a plný vzdělávacích a zábavných aktivit!

A jaká dobrodružství plánujeme pro naše sluníčka příští měsíc? Přijďte se k nám podívat a dozvědět se více.

 

Těšíme se na vás, vaše Sunny Kids Říčany

www.sunnykids.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena