MŠ U Slunečních hodin

1. 5. 2015

Zprávičky

Jaro je v naší školce plné změn a netradičních aktivit. Rozrostl se náš Mini-ZOOkoutek, ke stávajícím zvířecím kamarádům, agamě a morčátku, přibyla rybka a dva osmáčci. Děti se o ně starají společně s učitelkami, čistí pelíšek, připravují čistou vodu a krmení. Odměnou je jim pohlazení morčátka, pozorování čilých osmáků v teráriu nebo volně pobíhající agamy ve třídě. Školku pravidelně navštěvují i starší sourozenci našich dětí, pro které je připravena nástěnka plná zajímavostí o všech našich zvířátkách. Za pěkného počasí mohou děti pozorovat morčátko i venku na zahradě v malém výběhu. Čerstvé lístky jsou pro morčátko velmi lákavé.

Jarní vitamíny nelákají jen zvířátka ale i děti, které pozorují naklíčená semínka řeřichy a ochutnávají je posypaná na pečivu. Poznávají novou chuť i vůni. O zdravé výživě si povídáme často a už víme, co nám prospívá a co škodí. Protože chceme být zdraví všichni, chystáme pohoštění v duchu zdravé výživy i pro rodiče na besídku. Krájení, loupání a strouhání ovoce a zeleniny nám jde dobře.

S teplejším počasím vyrážíme ven dříve. Do okolní přírody nebo na zahradu, na které  si děti pod vedením učitelek zkusí uříznout, oškrábat a obrousit klacek.  Děti získají nové zkušenosti a objeví vůni dřeva. Díky účasti na projektu ŠBP – „Učíme řemesla“ máme možnost vyzkoušet s dětmi drobné řemeslné aktivity a zařídit malou dílničku.

Věříme, že podmínky dovolí s dětmi ve všech aktivitách pokračovat a rozvíjet je.

 

Naše školka je zapojena do programu Zdravá abeceda, který podporuje zdravý životní styl a je registrována v síti Mrkvička, která sdružuje školky se zájmem o ekologickou výchovu. V březnu se naše školka přihlásila do soutěže Škola udržitelného rozvoje Středočeského kraje, ve které  obhájila titul a získala ocenění prvního stupně.

 

Za MŠ U Slunečních hodin

Ivana Vašinová

Zuzana Máchová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena