MŠ U Slunečních hodin

3. 7. 2015

Jak jsme cestovali

Jak jsme cestovali v MŠ U Slunečních hodin

 

Školní rok utekl jako voda a v naší školce nastal již tradičně „Týden cestovatelů“ – čas výletů a častějších výprav do přírody. Naše školka je zaměřena environmentálně a „Týden cestovatelů“ je završením celoročního seznamování s přírodou a živočichy v ní žijící.

Na první velkou cestu jsme se vydali do Plzně, kde jsme navštívili Dinopark a ZOO, pozorovali jsme zvířata , jak žijí ve volné přírodě a dinosauři byli opravdu jako živí.

Druhý den nás odvezl vlak do Senohrab, odkud jsme vyrazili lesem na zříceninu zlenického hradu „Hláska“. Cesta zpátky na nádraží vedla podél potoku Mnichovka, který se vlévá do řeky Sázavy.

A aby bylo dobrodružství ještě více, sešli se naši předškoláci uprostřed výletů ke společnému přenocování ve školce. Večer si opekli u táboráku buřty a zazpívali pár krásných písniček a potom hurá za pokladem stezkou odvahy. Nikdo se nebál a společně jsme se krásně vyspali, abychom nabrali nové síly na cesty za dobrodružstvím.

Další výpravu jsme podnikli do ZOO Chleby u Nymburka  a poté následoval den poznávání krás přírody a historie v okolí Říčan.

Poslední den našeho putování jsme strávili v minizoo na Zbraslavi. Zde jsme se seznámili se zvířátky volně žijícími v lese a vyšlápli na vyhlídku, odkud byl krásný výhled na Prahu.

Celý „Týden cestovatelů“  byl završen Zahradní slavností, kde byli naši milí předškoláci pasováni „lvíčkem“ na školáky. Po celou dobu slavnosti nás provázel svými legráckami klaun Ferdinand, který na závěr uspořádal soutěž v tanci dětí a rodičů. Naše poděkování a pochvala patří i rodičům, kteří pro nás nachystali dobroty, bez kterých by se žádná slavnost neobešla. Když se slavnost chýlila ke konci, nikomu se nechtělo odcházet a na tvářích rodičů i dětí se zračil úsměv a spokojenost z krásně prožitého společného odpoledne.

 

Krásné léto plné společných zážitků

přejí učitelky a děti z MŠ U Slunečních hodin

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena